Atrasti studentų kūrybą kviečia „Šoblės kino festivalis“

Muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Kino ir televizijos katedros studentai kovo 6-7 dienomis kviečia į kasmet Sluškų rūmuose rengiamą „Šoblės kino festivalį“, kurio repertuare šiemet - 30 filmų.

Režisierių H.Šablevičių kolegos ir studentai draugiškai vadino Šoble.
Režisierių H.Šablevičių kolegos ir studentai draugiškai vadino Šoble.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-04 13:02, atnaujinta 2018-02-15 17:52

Festivalio rengėjai pildo renginį nauju turiniu - šių metų festivalio žiūrovus džiugins ne tik jaunųjų autorių kūriniai, bet ir nemažai papildomos veiklos: vyks studentiško kino apdovanojimai, diskusijos, operatorių fotografijų paroda, bus surengtos stalo futbolo varžybos.

Jaučiantys kartėlį ar humoro ieškotojai galės išbandyti dar vieną naujovę - specialiąją LMTA režisūros bakalaurų „Blogiausių filmų“ programą.

„Kadangi ketvirtakursiai režisieriai jau spėjo parodyti nemažai gerų filmų, pats metas jiems parodyti savo tamsiąją pusę“, - pasakojo festivalio koordinatorius Domas Petronis.

Ketvirtą kartą rengiamas festivalis nuo 2012 metų yra tarptautinis projektas - prie renginio prisijungė Vilniaus dailės akademijos bei Europos bei pasaulio studentų darbai.

Festivalio pavadinimą inspiravo LMTA Kino ir televizijos katedros įkūrėjo, kino režisieriaus bei dokumentinio kino kūrėjo Henriko Šablevičiaus (1930-2004), draugiškai kolegų ir studentų vadinto Šoble, atminimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.