Vilniaus rotušėje skambės „čiurlioniukų“ dūdos

Kiekvieną kartą mėgindama pažvelgti į muzikus netikėtu rakursu, šį kartą popiečių cikle „Susitikimai Vilniaus rotušėje“ Lietuvos muzikų sąjunga (LMS) pristato Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos pučiamųjų skyriaus vedėją tūbininką Antaną Ladygą ir jo vadovaujamo skyriaus moksleivius bei varinių pučiamųjų kvintetą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 8:53 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:58 PM

Impulsą susitikti davė netikėta pažintis su jaunų vyrukų ansambliu – Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos varinių pučiamųjų kvintetu. Ar atliktų sudėtingą akademinį kūrinį, ar populiariosios muzikos aranžuotes, vaikinai stebina profesionalumu, muzikavimo aistra, instrumentų valdymo virtuoziškumu.

Ansamblyje muzikuojantys Kristijonas Sakalauskas, Gytis Vaitiekūnas (trimitai), Gediminas Abaris (valtorna), Ignas Filonovas (trombonas) ir Simonas Kaupinis (tūba) į Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą suvažiavo iš skirtingų miestų. Kristijonas – iš Jonavos, Gytis – iš Jurbarko, Ignas – iš Trakų, o Gediminas ir Simonas – vilniečiai.

Akylūs mokyklos pedagogai atidžiai stebi kolegų darbus Lietuvos muzikos mokyklose ir talentingiausius kviečia siekti profesinės karjeros Vilniuje. Šiuo metu M.K.Čiurlionio menų mokykloje mokosi per šimtą gabių pūtikų. Įdomu, kad net variniais instrumentais vaikai pradeda groti nuo septynerių metų. Skyriaus vedėjas A.Ladyga džiaugiasi, kad pavyko suburti itin talentingų pedagogų kolektyvą.

 „2013 metais J.Pakalnio respublikinio konkurso laureatais tapo net 36 mūsų mokyklos moksleiviai, dar 9 laimėjo tarptautinius konkursus!“ – mokinių ir pedagogų laurais dalijosi A.Ladyga.

Pati mokykla pūtikams rengia du respublikinius konkursus – A.Budrio, grojantiems mediniais pučiamaisiais, ir „Vario garsų“, grojantiems variniais instrumentais. Kadangi koncertų scenose pianistai ir stygininkai girdimi kur kas dažniau nei pūtikai, juo labiau – variniai, tad ir sumanyta supažindinti su šiais auksu tviskančiais instrumentais ir jais muzikuojančiais moksleiviais. Koncertinėje popietės dalyje gros ne tik pučiamųjų kvintetas, bet ir dvi mergaites – trečiokė valtornininkė Emilija Klotilda Dūdaitė ir ketvirtokė trimitininkė Andrėja Vilčiauskaitė bei eufonija grojantis penktokas Jurgis Ignas Paciūnas. Ne tik kvintetu, bet ir solo prisistatys ir netrukus mokyklą baigsiantys nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatai K.Sakalauskas, G.Vaitiekūnas, G.Abaris, I.Filonovas ir S.Kaupinis. Skambės A.Altmanio, T.Leiburo, W.A.Mozarto, M.Rose, R.Mikelsko, O.Bohme, R.Wallino, S.Rachmaninovo, V.Ewaldo, M.Konley ir kitų autorių kūriniai. Popiečių ciklas „Susitikimai Vilniaus rotušėje“. Kovo 9 d., sekmadienį, 16 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?