Dvi seserys dokumentiniame filme atskleis šeimos šaknis

Kovo 9 d. pasibaigusiame Rytų Europos dokumentinių filmų forume paskutinė diena buvo skirta naujų sumanymų pristatymams. Lietuviškas dokumentinio kino projektas „Liebe Tante, Guten Tag!“ (liet. „Brangi teta, laba diena!“) šiame renginyje apdovanotas pagrindiniu prizu, o konkurentų turėjo net dvi dešimtis – iš Rumunijos, Rusijos, Vengrijos, Kroatijos, Lenkijos, Čekijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:26 PM

„Liebe Tante, Guten Tag!“ pasakoja apie dvi seseris, kurios tyrinėja savo vokiečių kilmės močiutės praeitį, ieško paralelių su savo gyvenimu ir atskleidžia netikėtas šeimos paslaptis.

„Papasakoti šeimos istoriją filme „Liebe Tante, Guten Tag!“ paskatino mūsų – dviejų sesių – diskusija apie tabu šeimoje, apie savo šaknis ir daugybę nežinomųjų šeimos istorijoje. Šis filmas tartum tyrinėjanti kelionė, ekspedicija į savo šeimos patirtį pokario Lietuvoje ir dabartinio Kaliningrado sienos paribiuose“, – sakė filmo autorės seserys Vilma ir Jūratė Samulionytės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.