„Aritmijos“: mažiau šokio, daugiau judesio ir apie 100 porų batų

Ketvirtadienį „Menų spaustuvėje“ Vilniuje galima pamatyti ir įvertinti „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimams nominuotą Vyčio Jankausko šokio teatro spektaklį „Aritmijos“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 2:22 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:08 PM

„Auksinių scenos kryžių“ komisija spektaklį vertins trijose kategorijose: V.Jankauskas nominuotas kaip geriausias metų choreografas, Giedrė Jankauskienė - metų šokėja, šviesų dailininkas Povilas Laurinaitis - jaunasis menininkas.

Ligi šiol choreografo V.Jankausko ir jo trupės kūrybą vainikavo du „Auksiniai scenos kryžiai“: šokio spektaklis „Nuskendęs slėnis“ pelnė apdovanojimus už geriausią 2003-2004 metų choreografiją ir muziką, antrąjį aukščiausią teatralų apdovanojimą V.Jankauskas gavo kaip geriausias choreografas už spektaklį „Budėjimai“ (2008-2009 m.).

Spektaklis „Aritmijos“ tęsia ankstesniame V.Jankausko šokio teatro pastatyme „Judantys taikiniai“ pradėtą socialinių santykių temą. Tačiau „Judančiuose taikiniuose“ dėmesio centre buvo instrumentiniai žmonių santykiai – kai žmogus nėra vertybė pats savaime, o tik priemonė tam tikriems tikslams pasiekti.

„Aritmijų“ pagrindinė žinia yra ta, kad žmogaus gyvenimas sociume yra kryžius, kurį šiuolaikiniam individui tenka nešti ant savo pečių. Viena vertus, jis bando išsilaisvinti iš visuomenės primestų reikalavimų ir apribojimų. Kita vertus, bandydamas realizuoti savo poreikį mylėti ir būti mylimam, jis turi mokytis nusižeminti, atjausti, įsipareigoti ir tarnauti. Taip individo gyvenimas visuomenėje tampa ir prakeiksmu, ir palaima bei išsigelbėjimu. „Nemanau, kad kurdamas šį spektaklį labai nutolau nuo ankstesnės savo estetikos. Galbūt „Aritmijose“ bus mažiau šokio, daugiau judesio ir apie šimtą porų batų“, – apibendrino V.Jankauskas. V.Jankausko šokio teatro spektaklis „Aritmijos“. Kovo 13 d. 19 val.  Menų spaustuvė, Vilnius.

Ištraukos iš spektaklio „Aritmijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.