Paskelbti S.Vainiūno konkurso nugalėtojai

Baigėsi septintasis tarptautinis Stasio Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkursas. Sekmadienio vakarą Nacionalinėje filharmonijoje surengtas pianistų finalas bei konkurso laimėtojų apdovanojimų ceremonija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:15 PM

Pianistų solo kategorijoje nugalėtojas nepaskelbtas. Antrąja vieta įvertintas prancūzas Thibault Lebrunas ir lietuvis Justas Čeponis. Th.Lebrunui taip pat skirtas specialus prizas už geriausią romantinių ir impresionistinių kūrinių atlikimą.

Trečioji vieta atiteko Ayanei Matsuurai iš Japonijos bei Žibekai Kožachmetovai iš Kazachstano. Ji taip pat pelnė specialųjį prizą už geriausią S.Vainiūno kūrinių atlikimą.

Kamerinių ansamblių kategorijoje pirmąją vietą pelnė „Piano Trio Delta“, kuriame muzikuoja atlikėjai iš Olandijos ir Austrijos, antrąją - „Piano trio karmeliet“ iš Šveicarijos. Trečiąją vietą pasidalijo „Duo Presto“ iš Lietuvos (Žydrė Ovsiukaitė - smuikas, Martyna Kloniūnaitė - fortepijonas) ir „Duo Sonoro“ iš Ukrainos.

„Duo Presto“ taip pat pelnė specialųjį prizą už S.Vainiūno kūrinio atlikimą, o „Piano trio delta“ - už geriausią XX amžiaus kūrinio interpretaciją.

Šiemet septintą kartą surengtas S.Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkursas buvo skirtas iškilaus Lietuvos kompozitoriaus gimimo 105-osioms metinėms paminėti. Jame dalyvavo 45 jaunieji pianistai bei 26 kameriniai ansambliai iš 22 šalių.

Muzikus vertino žiuri, kurią sudaro pasaulinio garso pedagogai bei muzikantai iš Prancūzijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Lietuvos, Austrijos, Nyderlandų ir Japonijos.

S.Vainiūnas yra pirmasis lietuvis, tapęs tarptautinio konkurso laureatu. Tai įvyko 1933-iaisiais metais Vienoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.