Į Vilnių – tiesiai iš „Musikverein“ Vienoje

Balandžio 9 dieną vienoje žymiausių pasaulio koncertų salių „Musikverein“ Vienoje (Austrija) koncertuos lietuvių duetas „Duettissimo“ – smuikininkė Dalia Dedinskaitė ir violončelininkas Glebas Pyšniakas.

D.Dedinskaitė ir G.Pyšniakas prisistatys vienoje svarbiausių koncertų salių Vienoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Dedinskaitė ir G.Pyšniakas prisistatys vienoje svarbiausių koncertų salių Vienoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:15 PM

Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universiteto auklėtiniai, tarptautinių konkursų laureatai šiam svarbiam pasirodymui rengia pasaulinę premjerą. Specialiai koncertui Vienoje kūrinį smuikui ir violončelei „Duettissimo“ parašė kompozitorius Vytautas Barkauskas. Anot jo, naujoji 12 minučių kompozicija – apie moters ir vyro šiuolaikinio gyvenimo kartu dinamiką.

„Duettino“ – tai žaidimas, pantomima, lengvai erzinantis gundymas. „Duetto“ reiškia aktyvų veiksmą, susiliejimą, o „duettissimo“ – tai meilės apoteozė, džiaugsmas, kad gali mylėti ir turi ką mylėti“, – aiškino kūrinio idėją autorius.

Koncerte Vienoje taip pat skambės Z. Kodály Duo, op. 7 ir M.Ravelio Sonata smuikui ir violončelei. „Šiuose kūriniuose mūsų ansamblis atsiskleidžia visapusiškai, – mano atlikėjai. – Nieko negali būti intymiau muzikoje už smuiko ir violončelės duetą“.

Tą pačią programą duetas gros Lietuvoje balandžio 11-ąją. Koncertas vyks sostinėje, Lietuvos mokslų akademijos salėje, jo pradžia – 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.