Meno doktorantai rodys savo kūrybos išklotines

Balandžio 30 d. 18 val. VDA parodų salėse „Titanikas“ (Maironio g. 3, Vilnius) atidaroma Meno doktorantų paroda „Išklotinė“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 7:06 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:00 PM

Matematikoje išklotinė – geometrinio kūno paviršiaus atvaizdavimas plokštumoje, o kaip atrasti ir suprasti išklotinę dailėje ir dizaine? Ar tai meno kūrinio, dizaino objekto, meninio tyrimo paviršiaus atvaizdavimas plokštumoje? Žinoma, meno kūrinys, dizaino objektas ar meninis tyrimas kur kas labiau kompleksiški, tad ir jų išklotinės gerokai sudėtingesnės. Parodoje „Išklotinė“ pristatomos 22 meno doktorantūros studentų tyrimų ir kūrybos išklotinės. 22 meninio tyrimo mikrokosmosai su savomis taisyklėmis ir nenuspėjama vidine tvarka.

Dailės ir dizaino doktorantūra – nauja ir nemažai klausimų kelianti studijų sritis, o šios srities doktorantų apžvalginė paroda jų sukelti gali dar daugiau. Pavyzdžiui, kaip aprėpti skirtingas temas narpliojančius, skirtingai dirbančius, skirtingoms kartoms priklausančius dailininkus ir dizainerius. Galų gale, kaip parodyti savo darbą/projektą kai jis dar nebaigtas?!

Parodoje siekiama šias problemas (klausimus) iškelti dekonstruojant kūrybinį procesą, parodant jo išklotinę. Šioje parodoje doktorantai pristato savo nebaigtus projektus, nuorodas į juos, jų interpretacijas, fragmentus arba eksponuoja jų meno projektus supančią aplinką: įtakojusius tekstus, įvykius, daiktus, žmones, eskizus etc. Tokiu atveju, žiūrovui suteikiama galia ir galimybė susikurti galutinį kūrinio/projekto atvaizdą pačiam, panirti į menininkų siūlomas galimas „idėjų generavimo ir realizavimo“ strategijas.

Parodos metu gegužės 15–16 d., Dizaino inovacijų centre 112 a., vyks meno doktorantų skaitymai, kuriuose dailininkai ir dizaineriai pristatys savo rengiamų meno projektų idėjas, diskutuos meno projekto rengimo ir meninio tyrimo klausimais. Abi dienas 17 val. vyks Bring Your Own Beamer (BYOM) vakarai, kurių metu parodos dalyviai ekspozicijų erdvėse organizuos savo atsineštų filmų bei nuotraukų peržiūras.

Meno projektus pristato Akvilė Anglickaitė, Žygimantas Augustinas, Marius Bartkus, Rūta Būtėnaitė, Adomas Danusevičius, Monika Furmanavičiūtė, Aurimas Gaižauskas, Algirdas Gataveckas, Deima Katinaitė, Edvardas Kavarskas, Jolanta Kyzikaitė, Agnė Kuzmickaitė, Žilvinas Landzbergas, Ignas Lukauskas, Renata Maldutienė, Viktorija Sokolovskaja, Rūta Spelskytė, Laisvydė Šalčiūtė, Renata Tamošiūnaitė, Eglė Ulčickaitė, Inga Valentinienė, Darius Žiūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.