Naujame lietuviškame filme - patarimai, kaip ugdyti vaikus

Ką tik pasirodė Lietuvos liaudies kultūros centro leidžiamos serijos „Gyvoji tradicija“ naujas DVD filmas „Ūcia lylia“. Jame atskleidžiama vaikų ugdymo senųjų priemonių įvairovė, tradicijų pritaikymo šiuolaikiniame gyvenime galimybės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2014, 1:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:15 AM

Papročiai, lopšinės, žaidinimai, kita paveldėta mūsų tautos patirtis ir šiandien gali padėti tėvams bendrauti su vaiku, jį raminti, migdyti, žaisti, ugdyti įvairias savybes: lavinti kalbą, klausą, ritmo pojūtį, koordinaciją.

„Vaikų ugdymo tradicijos šimtmečiais keliavo iš kartos į kartą, kol pasiekė mūsų dienas. Ir anksčiau, ir dabar šeimai bei visuomenei svarbu, kad vaikai augtų sveiki, harmoningi. Manome, kad šis filmas padės visuomenei ir, svarbiausia, mažylius auginančioms šeimoms pažinti mūsų tautos liaudies kūrybą, pedagogiką, papročius“, – sakė muzikologė, filmo scenarijaus autorė Jūratė Šemetaitė.

Patirtimi filme dalijasi skirtingų Lietuvos regionų folkloro specialistės: aukštaitė iš Šeduvos Emilija Brajinskienė, žemaitės Valerija Mizinienė ir Janina Bubilienė iš Sedos, suvalkietė Janina Šermukšnienė iš Plutiškių, dzūkė Vladislava Petrulionienė iš Vieciūnų ir kt.

Gegužės 16 d. 17 val. „Skalvijos“ kino centre Vilniuje (A.Goštauto g. 2-15) - filmo „Ūcia lylia“ pristatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.