Vaikai baletą „Pelenė“ šoks ir hiphopo ritmu

Klaipėdos muzikinį teatrą šį savaitgalį užplūs jaunieji uostamiesčio atlikėjai – čia vyks tradicinis „Jaunųjų talentų“ festivalis. Gabiausi baletui, breikui, hiphopui ir kitiems šokių stiliams vaikai iš viso miesto pristatys bendrą kūrinį – šokio spektaklį „Pelenė“ pagal Sergejaus Prokofjevo muziką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

May 23, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:36 PM

Keletą metų puoselėta idėja sukurti spektaklį su gabiais vaikais iš viso miesto subrendo, kai viena klasikinio baleto besimokanti klaipėdietė pateko į panašų Londone vykstantį projektą. Jai teko rungtis su daugiau kaip 600 pretendentų. Į pirmą kartą Klaipėdoje surengtas šokio talentų dirbtuves pretendavo mažiau – apie 80, o atrinkta kiek daugiau nei pusšimtis.

„Atrankose galėjo dalyvauti visi, nes ieškojome labai įvairaus plano šokėjų. Čia jau aš sumaniau, kad spektaklyje dalyvautų ir breiko šokėjai, ir gimnastės, ir su pramoginiu šokiu susiję, ir klasikinį šokį mėgstantys vaikai“, – idėją nupasakojo projekto vadovė Inga Briazkalovaitė.

Po 4 įtempto darbo mėnesių žiūrovams pristatomas rezultatas – šokio spektaklis pagal S.Prokofjevo muziką „Pelenė“.

„Visi baletą įsivaizduoja kaip šokį ant pirštų. Klaipėdoje dar neturime tokių galimybių ar tokių profesionalių vaikų, kurie šokį galėtų atlikti ant pirštų. Kaip hiphoperiai mokosi truputį klasikinio šokio, taip mūsų mergaitės mokosi truputį kitokių judesių“, – paaiškino I. Briazkalovaitė.

„Norėjau išbandyt savo jėgas – nesu dar šokęs baleto, buvo įdomu. Mes pratę šokti pagal greitesnį ritmą, o čia...“, – įspūdžiais dalijosi vienas dalyvių.

„Labiausiai patiko tai, kad reikėjo visko išmokti. Išmokom daug naujų judesių. Taip pat labai patiko kostiumai, bet buvo sunku išmokti visus šokius“, – LRT televizijai sakė dar vienas dalyvis.

Jaunųjų šokėjų „Pelenės“ premjera muzikinio teatro scenoje – sekmadienį. Vėliau bus parodyta dar pora spektaklių. O kitąmet projektą ketinama tęsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.