Po K.Zapkaus ir jo mokinių parodas - nemokamos ekskursijos

Nacionalinėje galerijoje -

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:43 AM

K.Zapkus - vienas žymiausių JAV dirbančių lietuvių dailininkų, tvirtai įaugęs į Niujorko tapybos mokyklą. Jo kūryboje abstrakcija derinama su socialiniu tyrimu, vaizdai grindžiami muzikinio komponavimo ir architektūrinio erdvės struktūrizavimo principais. Ši tapybos retrospektyva yra išsamiausias menininko kūrybos pristatymas Lietuvoje – čia pirmą kartą rodomos didžiaformatės drobės, atkeliavusios iš menininko dirbtuvės Niujorke. Svarbiausi K.Zapkaus kūriniai, atspindintys jo meninės sistemos formavimąsi, atrinkti iš Lietuvos dailės muziejaus, Lietuvos išeivijos dailės fondo ir privačių kolekcijų.

Parodos kuratorės Laimos Kreivytės teigimu, „Tapybos retrospektyvoje“ išryškėja svarbiausi K.Zapkaus kūrybos etapai, kurie atspindi ne tik aktualias tapybos raidos problemas, bet ir istorijos vyksmą.

1992 metais menininkas pusę metų dėstė Vilniaus dailės akademijoje ir paskatino permainas jaunosios kartos lietuvių menininkų kūryboje.

Šių permainų atspindys – parodoje „Šviesos“, kurioje rodomi jo mokinių Aido Bareikio, Patricijos Jurkšaitytės ir Žilvino Kempino darbai, instaliuoti Nacionalinės dailės galerijos erdvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.