Šokių dieną „Sodauto“ poros suksis ir vidudienį

Galimybę išvysti vieną spalvingiausių jubiliejinės Dainų šventės renginių – Šokių dienos koncertą „Sodauto“ – šių metų Dainų šventės rengėjai suteiks net du kartus. Sparčiai mažėjant bilietų į vakarinį koncertą, liepos 5 dieną, šeštadienį, 12 valandą Lietuvos futbolo federacijos stadione skelbiamas antrasis šokėjų pasirodymas. Jame ypač laukiama šeimų, taip pat norinčiųjų išvysti pasirodymą mažesne kaina – šiandien pradedama prekiauti bilietais į renginį, jie kainuos perpus mažiau nei į vakarinį pasirodymą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-02 11:36, atnaujinta 2018-02-13 07:01

„Džiaugiamės tokiu dideliu susidomėjimu Dainų šventės renginiais. Nenuostabu, kad, perkėlus Šokių dieną į naują vietą, netruko paaiškėti, jog čia netilps visi norintieji išvysti šį itin daug emocijų ir spalvų dovanojantį reginį. Tad skubame skelbti ir dieninį pasirodymą, kviečiame į jį net ir tuos, kurie neplanavo apsilankyti – kadangi koncertas vyks per patį vidudienį, jį galės išvysti ir šeimos su vaikais, ir vyresnio amžiaus žiūrovai, kuriems vakarinis pasirodymo laikas tiesiog buvo nepatogus. Tik kviečiame pasirūpinti galvos apdangalais“, – sako Dainų šventės vadovas Saulius Liausa.

Daugiau nei 7,5 tūkstančių šokėjų, spalvingi tautiniai drabužiai, nuotaikinga muzika ir įspūdingos šokėjų kompozicijos – tokią dovaną šalies šokio mėgėjams rengia Dainų šventės organizatoriai. Renginio temą atskleis specialiai sukurti vaizdo siužetai, o renginys neapsieis be seniai pamėgtų šokių „Gyvataras“, „Subatėlė“ bei „Pūtė vėjas“. Šventės kulminacija taps daugeliui puikiai žinomas suktinis „Bitute pilkoji“, kurį šoks visi septyni su puse tūkstančio dalyvių.

Šiais metais Šokių dienos organizatoriai žiūrovams pristatys ir savitą namų temos interpretaciją. Ją atskleis išskirtinės kompozicijos – šokėjų tarsi piešiami korio, sodo, namo, verpstės bei kiti aktualūs motyvai, pasakojantys apie namus ir neatskiriamą jų dalį – sodą.

Renginio programą sudarys „Prologas“, kuriame atsiras valstybės ir šeimos kūrimo temos užuomazgos, dar penkios dalys, susijusios su gyvenimo ciklu, šeimos istorija, ir „Finalas“, kai visi sugrįš į namus. Prieš kiekvieną dalį bus rodomas trumpas jos idėją atskleisiantis vaizdo siužetas ir skaitomi Šokių dienos režisieriaus Gintaro Zarecko sukurti tekstai. Iš viso Šokių dieną bus pristatyti 26 baletmeisterių darbai. Kartu su visiškai naujais, šiai šventei sukurtais kūriniais bus atliekami ir lietuvių tautinio šokio patriarchu laikomo profesoriaus Juozo Lingio šokiai, jau nuo 1950 metų šokami daugelyje Lietuvos šokių švenčių.

Reginys pasiūlys unikalių kūrinių: dalį naujai sukurtos muzikos įrašė patys jos kūrėjai – kompozitorė Zita Bružaitė, Nijolė Sinkevičiūtė bei daugybe instrumentų grojantis Skirmantas Sasnauskas. Beveik visuose jų kūriniuose susijungs etnografinio ansamblio, styginių kvarteto bei džiazo muzikantų įrašai.

Jubiliejinėje Dainų šventėje dalyvaus ir rekordinis išeivių lietuvių šokių grupių skaičius – į šokių Šokių dieną planuoja atvykti šokių grupės iš 11 šalių: JAV, Kanados, Urugvajaus, Argentinos, Australijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos ir Rusijos. Didžiausias šokėjų būrys – iš Lietuvos.

Bilietai į Šokių dienos dieninį renginį jau parduodami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu. Jų kaina – nuo 10 iki 75 litų.

„Dainų šventė 2014“ – svarbiausias šalies kultūros įvykis, jungiantis visas kartas ir visus žmones, stiprinantis šalies tapatybę ir garsinantis jos vardą pasaulyje. Šalies tautines dainas, šokius, ansamblių, pučiamųjų orkestrų, kanklių muzikos ir teatro programas, amatus pristatantys atlikėjai 2014 m. liepos 2–6 d. Vilniuje ištars „Čia – mano namai“. Šventė taip pat pakvies dalyvauti įvairiose pramogose, išbandyti senuosius amatus. Birželio 28 d. Kaune, Dainų slėnyje, vyks Dainų šventės 90-mečio minėjimas.

2014 m. Lietuvos dainų šventės programa

Kaune

Birželio 28 d.

18 val. Dainų diena. Dainų šventės 90-mečio minėjimas Dainų slėnyje

Vilniuje

Liepos 2 d.

21 val. Dainų šventės atidarymo koncertas „Dainos namai“ Katedros aikštėje

Liepos 3 d.

14 val. Vaikų tradicinių amatų miestelio atidarymas prie Valdovų rūmų

16 val. Liaudies meno parodos atidarymas Taikomosios dailės muziejuje

22 val. Ansamblių vakaras „Krantai Nemunėlio“ Kalnų parke

Liepos 4 d.

10–23 val. Folkloro diena „Laimužės lemta“ Bernardinų sode, pilių teritorijoje

18 val. Kanklių koncertas „Skambėkite, kanklės“ Šv. Jonų bažnyčioje

19 val. Koncertas-vakaronė Katedros aikštėje

22 val. Baltų genčių kostiumų pristatymas Valdovų rūmų kieme

Liepos 5 d.

12 val. Šokių diena „Sodauto“ Lietuvos futbolo federacijos stadione (Stadiono g. 2) – dieninis koncertas

12 val. Teatro diena „Dyvų dyvai“ Bernardinų sode, pilių teritorijoje

17 val. Teatro dienos finalas „Jau saulelė...“ Katedros aikštėje

17 val. Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertas „Vario audra“ Kalnų parke

21 val. Šokių diena „Sodauto“ Lietuvos futbolo federacijos stadione (Stadiono g. 2)

Liepos 6 d.

15 val. Šventės dalyvių eitynės iš Katedros aikštės į Vingio parką

18 val. Dainų diena „Čia – mūsų namai“ Vingio parke

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.