Kultūros naktį – „Gėlių muzika“ ir speciali „Kosmoso+“ versija

Kultūros naktį, birželio 20-ąją, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje vyks du nemokami renginiai. Danų režisierė Kirsten Dehlholm pristatys muzikinę-vizualinę spektaklio „Kosmosas+“ versiją, o artėjant vidurnakčiui žiūrovai bus pakviesti į muzikinę-poetinę kompoziciją „Gėlių muzika“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-04 17:59, atnaujinta 2018-02-13 04:38

Danų režisierė, kūrybinės organizacijos „Hotel Pro Forma“ įkūrėja K.Dehlholm birželio 20-ąją pakvies į audiovizualinę variaciją spektaklio „Kosmosas+“ tema, kurioje daugiausia dėmesio bus skiriama muzikai ir vaizdo projekcijoms. LNDT Didžiojoje scenoje saulės sistema, galaktikos, tamsioji energija ir materija, raudonosios milžinės, supernovos ir meteoritai susilies į galingą kosmoso alsavimą, kurį žiūrovai pajaus per garsus ir vaizdus.

Renginyje gyvai gros spektaklio kompozitoriai ir elektroninės muzikos kūrėjai Ernestas Kaušylas (Brokenchord) ir Miša Skalskis (96wrld), taip pat dalyvaus specialiai dėl Kultūros nakties į Lietuvą iš Danijos atvykę vaizdo dizaineris Magnusas Pindas Bjerre ir viena spektaklio koncepcijos autorių scenografė Anne Mette Fisker Langkjer, o aktorių vietą užims jaunieji kosmoso tyrinėtojai – vaikai.

„Tai bus muzikinė kelionė į savadarbių kosmoso vaizdų pasaulį. Leiskitės vienai valandai įsiurbiami į jaudinantį ir įdomų kosmoso garsų ir vaizdų reginį“, – kviečia K.Dehlholm. Šį pasirodymą žiūrovai nemokamai galės pamatyti du kartus – 18 val. ir 21 val.

Po to 22 val. 30 min. simboliškai paminint Rasų šventę teatro fojė bus pristatyta muzikinė-poetinė kompozicija „Gėlių muzika“, kurioje susilies eilės, muzika ir šiuolaikinės lazerių projekcijos.

„Gėlių muzikos“ autoriai sako, norintys atskleisti ne tik gėlių grožį, spalvingumą, bet ir jų trapumą, laikinumą.

„Tai – ne akademinis koncertas, o teatralizuota kompozicija, sujungianti skaitomą poeziją, gyvą muziką, gėlių kvapus ir mistinius lazerių kuriamus vaizdinius. Ilgiausią vasaros naktį kviečiame visus pasinerti į gražų ir šiek tiek melancholišką gėlių pasaulį“, – sako renginio sumanytoja ir dainų atlikėja Nijolė Kniukštaitė-Vaičiulienė.

„Gėlių muzikos“ programoje – lietuvių kompozitorių dainos apie gėles, kurias atliks solistė N.Kniukštaitė-Vaičiulienė (sopranas) bei pianistas Linas Dužinskas (fortepijonas), ir lengvos, skaidrios Oskaro Milašiaus eilės, kurias skaitys aktorė Jolanta Dapkūnaitė. Renginio erdvę papuoš gyvos gėlės ir jų eferiškumą atskleisiančios lazerių projekcijos.

„Gėlė – yra poetiška žmogaus sielos, jo viso gyvenimo metafora. Tai kaitumo, trapumo simbolis. Gėlė vysta, ji labai laikina, kaip kiekvienas iš mūsų. Be to, gėlės gyvenimas dažnai siejamas ir su žmogaus meilės tema, kuri taip pat trapi, nepastovi. Savo renginiu sieksime perteikti tą žydėjimo trumpumą, efemeriškumą. Juk muzika ir švelnios eilės – geriausias būdas apie tai kalbėti. Poezija – simboliška, diaugiaprasmė, o muzika – momentinis menas, nutinkantis tik čia ir dabar. Suskambanti ir dingstanti. Tokia pat laikina. Be to, tą naktį Lietuvos nacionalinio dramos teatro fojė bus daug žolynų ir gyvų gėlių. Tas augalų kvapas vėlgi magiškai laikinas – čia pat dvelkiantis, čia pat išnykstantis“, – poetiškai renginio idėją nusakė O.Milašiaus eiles skaitysianti LNDT aktorė Jolanta Dapkūnaitė.

Muzikinė vizualinė spektaklio „Kosmosas+“ versija

„Gėlių muzika“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.