Prasideda vienuoliktasis Tytuvėnų vasaros festivalis

Tytuvėnų bernardinų vienuolyno ir bažnyčios ansamblyje sekmadienį skambės

Tytuvėnų bernardinų vienuolyno ir bažnyčios ansamblyje sekmadienį skambės vienuoliktojo Tytuvėnų vasaros festivalio pradžios koncertas.<br>G.Šiupario nuotr.
Tytuvėnų bernardinų vienuolyno ir bažnyčios ansamblyje sekmadienį skambės vienuoliktojo Tytuvėnų vasaros festivalio pradžios koncertas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:24 PM

Šiemet festivalis mini dvi ypatingas datas. Sukanka lygiai 400 metų nuo tos dienos, kai LDK vėliavininkas bei Žemaičių žemės teismo teisėjas Andriejus Valavičius pasirašė dovanojimo aktą ir Tytuvėnuose bernardinams skyrė žemės sklypą, pinigų ir statybinės medžiagos, taip padėdamas pamatus baroko perlo - bažnyčios ir vienuolyno ansamblio statybai. Kita festivaliui svarbi sukaktis - istorinių Tytuvėnų vargonų 250-osios metinės. Tokių vargonų, kokie tebestovi Tytuvėnų bažnyčioje, Europoje beveik nebelikę.

Festivalio atidarymo koncerte sekmadienį skambės Zitos Bružaitės kantorija „Lumen Fidei“, kurią atliks choras „Jauna muzika“, ansamblis „Protuberus Brass“, solistai Piotras Olechas, Mindaugas Zimkus ir Liudas Mikalauskas, saksofonininkas Petras Vyšniauskas, perkusininkas Arkadijus Gotesmanas, vargonininkė Renata Marcinkutė.

Tytuvėnų vasaros festivalio programoje tradiciškai prisimenamas kunigas, poetas, kolekcininkas Ričardas Mikutavičius, Tytuvėnuose kunigavęs 13 metų. Jam bus dedikuojamas Lietuvos kamerinio orkestro ir solistų obojininkų Kalevo Kuljuso (Vokietija- Estija) ir Eugenijaus Paškevičiaus koncertas.

Džiazo gerbėjai, kaip ir kasmet, rinksis Kurtuvėnuose, kur susitiks su lietuviško miuziklo legenda kompozitoriumi Viačeslavu Ganelinu koncerte „Paskui velnio nuotaką“. Kompozitorius šiemet švenčia 70-ies metų jubiliejų.

Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje taip pat skambės aktoriaus Rolando Kazlo skaitomi Kristijono Donelaičio tekstai ir varinių pučiamųjų kvinteto muzika programoje „Darbai ir dyvai“. Festivalyje dalyvaus bei savo koncertą padovanos ir Virgilijus Noreika.

Festivalį užbaigs Volfgango Amadėjaus Mocarto (Wolfgang Amadeus Mozart) „Requiem“ bei Onos Narbutaitės „Melodija“. Kūrinius atliks Lietuvos kamerinis orkestras ir choras „Polifonija“ kartu su solistais.

Iš viso festivalis birželio 15 - rugpjūčio 22 dienomis pakvies į 14 renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.