Oskaro Koršunovo „Išvarymui“ Rygoje – net aštuonios nominacijos

Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, Mariaus Ivaškevičiaus „Išvarymas“, režisuotas Oskaro Koršunovo, tapo kultiniu spektakliu, į kurį neįmanoma gauti bilietų, nors jis trunka net penkias valandas. Lietuvoje pelnęs net šešis „Auksinius scenos kryžius“, „Išvarymas“ neliko be dėmesio ir Latvijoje: spektaklis nominuotas net aštuoniems „Spēlmaņu nakts“ apdovanojimams.

Scena iš spektaklio „Išvarymas“.<br>J.Deinato nuotr.
Scena iš spektaklio „Išvarymas“.<br>J.Deinato nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:51 PM

Tarp aštuonių nominacijų - ir dvi pagrindinės: geriausio didelio formato spektaklio ir geriausio režisieriaus.

Komisijos dėmesio sulaukė ir spektaklyje vaidinantys aktoriai. Geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje nominuoti Beno vaidmenį sukūręs Dainis Grube bei Beną po N metų vaidinantis Juris Žagaras. Geriausiu antraplaniu aktoriumi pretenduoja tapti Gintas Andžānas, sukūręs Edžio vaidmenį, bei Lauris Dzelzitis, vaidinantis Vandalą.

Apdovanojimams nominuoti ir kiti režisieriui O.Koršunovui talkinę lietuvių menininkai. Vesta Grabštaitė pretenduoja laimėti geriausio choreografo  prizą. Lietuviško „Išvarymo“ kompozitorius Saulius Prūsaitis, talkinęs latviškam spektaklio variantui muziką kūrusiam Mārciui Judziui bei jo grupei „Ryga“, nominuotas geriausio kompozitoriaus kategorijoje.

Beje, statant spektaklį susikūrusi grupė „Ryga“ iš karto pateko į visų pagrindinių radijo stočių populiariausių atlikėjų dešimtukus ir net aštuonias savaites išsilaikė jų viršūnėje.

„Išvarymas“ greitai tapo ne tik lietuvių, bet ir latvių nacionaline pjese. Čia Benas Ivanovas į Londoną išvažiuoja iš Rygos, o Vandalas griauna senus namus Londone tam, kad pastatytų naują namą ne Kaune, o Saulkrastuose – mažame miestelyje ant Rygos įlankos kranto. Vienoje jautriausių spektaklio vietų latvių emigrantai dainuoja ne Džordanos Butkutės „Vienas namuose“, o latvių tautinę baladę „Pūt, vējiņi“.

Po sėkmingų lietuviško „Išvarymo“ gastrolių Varšuvoje šią pjesę, pritaikytą jų situacijai, savo scenoje norėtų matyti ir lenkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.