Etnokosmologijos muziejuje skambės ir afrikietiškos dainos

Jaunuosius Lietuvos atlikėjus pristatantis koncertų ciklas „Dangaus šviesuliai“ įgauna pagreitį. Molėtų rajone esančiame etnokosmologijos muziejuje surengti jau trys sėkmingi koncertai, o šį šeštadienį, liepos 26-ąją, laukia ir ketvirtasis. Jame pasirodys trys talentingos dainų autorės ir atlikėjos  Justė Kazakevičiūtė, Austėja Žvirblytė ir Julija Rušinskytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-22 13:06, atnaujinta 2018-02-11 19:46

Susipažino AGATA stovykloje

Merginos dar nėra įkūrusios savo grupės, bet ketina kartu muzikuoti ir ateityje.

Jos susipažino prieš trejus metus AGATA jaunųjų atlikėjų stovyklose, o šiuo metu yra nusprendusios suvienyti jėgas bendrai muzikinei veiklai. Kiekviena jų kuria dainas atskirai, tačiau būsimas koncertas – jų bendro darbo su viena kitos dainomis rezultatas.

Koncerte nuskambės ir standartinių džiazo kompozicijų, portugališkos muzikos ir netgi afrikietiškų dainų – muzikantės atliks kūrinį Burkina Faso (Afrika) valstybėje kalbama kalba. Viena trio narių, Austėja, pažįsta keletą muzikantų iš šios šalies. „Jie mane pamokė šiek tiek šios kalbos. Man teko dainuoti su mergina iš Burkina Faso, šiek tiek įgudau šnekėti jų kalba“, – prisimena ji.

Visos muzikantės su muzika susipažino dar vaikystėje ir lig šiol gyvena meile jai. Vilkaviškietė Justė ir kaunietė Austėja studijuoja su muzika susijusias specialybes Vilniuje, o juodkrantietė Julija – Kaune. Jas taip pat galima pamatyti scenoje su kitais šalies muzikantais. Pavyzdžiui, Justė dažnai koncertuoja su žinomu Lietuvos bardu Andriumi Kulikausku.

Žiūrovų skaičius – ribotas

Muziejaus erdvė yra nedidelė – joje koncertą gali stebėti tik iki 70 žmonių.

Šis koncertas bus ketvirtasis iš ciklo „Dangaus šviesuliai“. Jį rengia Lietuvos atlikėjus ir muzikos leidėjus vienijanti asociacija AGATA, taip siekdama pristatyti publikai naujosios kartos Lietuvos atlikėjus, užaugusius kasmetinėse AGATA meistriškumo stovyklose.

Prieš tai trijuose didelio publikos susidomėjimo sulaukusiuose „Dangaus šviesulių“ koncertuose grojo akordeonininkas Tadas Motiečius, sesės kanklininkė ir smuikininkė Lina ir Rasa Žilinskaitės bei džiazo kvartetas R.A.D.D.

Koncertas iš ciklo „Dangaus šviesuliai“. Liepos 26 d. 20 val. Molėtų etnokosmologijos muziejus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.