„Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ skambės dirigentui S. Domarkui

Festivalį rengia Klaipėdos muzikinis teatras.

S.Domarkas yra nuo 1998 m. rengiamo festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ iniciatorius, ilgai laiką buvo jo meno vadovas.
S.Domarkas yra nuo 1998 m. rengiamo festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ iniciatorius, ilgai laiką buvo jo meno vadovas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:01 PM

Festivalis supažindins su 5 užsienio šalių atlikėjais, pristatys italų pianisto Vincenzo Cipriani ir Vaidos Genytės koncertus, spektaklį po atviru dangumi bei teatro premjerą – Imres Kalmano operetę „Misteris X“.

Pasak rengėjų, festivalio akcentas šiemet yra operetė – puošni, lengva ir žaisminga. Būtent dirigento S.Domarko kūrybinėje biografijoje operetei visuomet teko išskirtinė vieta. Maestro yra šio nuo 1998 m. rengiamo festivalio iniciatorius, ilgai laiką buvo jo meno vadovas.

Garbingą sukaktį švenčiantis S.Domarkas „Muzikinio rugpjūčio pajūryje“ metu pats diriguos ir I.Kalmano operetę „Misteris X“, kurios premjera numatyta šių metų rugpjūčio 22 ir 23 dienomis. Drauge su juo spektaklį stato režisierė Rūta Bunikytė, dailininkas Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė Aleksandra Jacovskytė, choreografas Gytis Ivanauskas. Misterio X vaidmenį operetėje kuria baritonai Mindaugas Rojus ir Romanas Kudrešovas.

Šiųmetis festivalis lankytojus pakvies ir į atvirą diskusiją. Lietuvos ir užsienio muzikai bei muzikologas Viktoras Gerulaitis ieškos atsakymų į klausimą, ar XXI a. žmogui operetė vis dar patraukli, kokia šio žanro nūdiena ir ateities tendencijos.

Festivalį rengia Klaipėdos muzikinis teatras.

Dirigentas S.Domarkas yra Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dirigentas ir Klaipėdos universiteto profesorius. Menininkas už nuopelnus Lietuvos kultūrai šį pavasarį apdovanotas Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.