Raudondvario parką papuoš daugybė gyvų, nykstančių meno kūrinių

Raudondvario dvaro parke surengtoje kūrybinėje stovykloje pirmadienį pradeda dirbti 22 menininkai iš įvairių pasaulio šalių. Per savaitę parke atsiras 11 žemės meno objektų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:34 PM

Pasak antrą kartą rengiamo festivalio “Land Art Raudondvaris 2014″ kuratoriaus floristo Marijaus Gvildžio, iš Šveicarijos į Lietuvą ketina atvykti skulptorius ir floristas, Pablo Picasso mokinys Peteris Hessas. Tai vienas didžiausių šios meno rūšies autoritetų pasaulyje. Norą dalyvauti festivalyje pareiškė Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, Rusijos, Lenkijos, Olandijos, Šveicarijos ir Lietuvos menininkai.

M. Gvildys pasakojo, kad žemės menas atsirado kaip protestas prieš urbanizaciją ir vartotojišką požiūrį į prekybą meno kūriniais. Žemės meno kūriniai kuriami ne galerijoms ar aukcionams, jie nekilnojami ir neparduodami. Šis menas turi kitus tikslus: propaguoti ekologiją, kurti traukos vietas bendruomenėms ir svečiams. Jis ypatingas tuo, kad jo objektai yra gyvi, kintantys ar netgi nykstantys.

Ką tik sukurtą žemės meno kūrinį matęs lankytojas po pusmečio gali jos nebepažinti. Laikinumas ir kaita – pagrindiniai žemės meno bruožai. “Mes kursime tik lauke, naudosimės toje aplinkoje randamomis natūraliomis priemonėmis: šakomis, akmenimis, gėlėmis, samanomis, žole. Labai svarbu, kad visos medžiagos būtų pavaldžios laikui”, – aiškino M. Gvildys.

Antrą kartą Raudondvaryje rengiamas žemės meno festivalis turėtų pagyvinti parką ir suteikti jam dar daugiau patrauklumo. Tikimasi, kad parke atsiras objektų, kurie taps Kalėdų ir kitų švenčių puošmenomis.

Per festivalį vyks paskaitos, ekskursijos. Stebėti kaip gimsta žemės meno objektai, galės visi dvaro lankytojai. Festivalio idėją ketina paremti ir Kauno rajono verslininkai. Kiekviena menininkų komanda turės savo rėmėjus, kurių vardai bus įamžinti specialiose lentelėse.

Kūrybos procesą fiksuos filmavimo grupė. Filmą žiūrovai galės pamatyti festivalio uždarymo dieną – penktadienį. Tą dieną vyks darbų pristatymas bei geriausiųjų kūrėjų apdovanojimo ceremonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.