Žengiant į naują teatro sezoną: šokio spektaklis „Aritmijos“

Vyčio Jankausko šokio teatras pasitinka naują teatro sezoną naujausiu šokio spektakliu „Aritmijos“. Spektaklis bus rodomas rugsėjo 26-ąją, penktadienį, „Menų spaustuvėje“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2014, 8:54 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:04 PM

Šiuolaikinio šokio spektaklis „Aritmijos“ tęsia ankstesniame V.Jankausko šokio teatro spektaklyje „Judantys taikiniai“ pradėtą socialinių santykių, gyvenimo sociume temą. Viena vertus, individo gyvenimas visuomenėje yra nuolatinis bandymas išsilaisvinti iš visuomenės primestų reikalavimų ir apribojimų. Kita vertus, bandydamas realizuoti savo poreikį mylėti ir būti mylimam. Jam tenka mokytis nusižeminti, atjausti, įsipareigoti ir tarnauti.

Išgryninta šokio estetika pasižyminčiame šiuolaikinio šokio spektaklyje mėginama apčiuopti šiuos prieštaringus žmogaus judesius visuomenėje. „Tai ne vieno spektaklio tema ir man asmeniškai ji labai svarbi, įdomi: žmogaus asmeninės laisvės ir įsipareigojimų, nusižeminimo, tarnystės kitam žmogui santykis. Laisvę suprantame kaip vertybę, bet ji kartais sąlygoja ir susvetimėjimą, visišką išsilaisvinimą nuo kito žmogaus. Tarsi trokštame artimesnio ryšio, bet labai bijome apriboti savo laisvę“, – teigė choreografas V.Jankauskas.

V.Jankausko šokio trupė įkurta 1997 metais, o 2004-aisiais jai suteiktas profesionalaus šokio teatro statusas. Per 17 metų šis teatras įsitvirtino kaip savitas Lietuvos šiuolaikinio šokio fenomenas, nuosekliai judantis savo keliu. Šio kelio „žingsniai“ – tikslaus, apvalyto ir išraiškingo judesio kalbą gryninantys spektakliai.

Choreografo ir jo trupės kūrybinę brandą vainikavo du „Auksiniai scenos kryžiai“: šokio spektaklis „Nuskendęs slėnis“ pelnė apdovanojimus už geriausią 2003–2004 metų choreografiją ir muziką, antrąjį aukščiausią teatralų apdovanojimą V.Jankauskas gavo kaip geriausias choreografas už spektaklį „Budėjimai“ (2008–2009 m.). Spektaklis „Aritmijos“ 2014 metais taip pat buvo nominuotas „Auksiniams scenos kryžiams“.

Ištraukos iš spektaklio „Aritmijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.