Legendinis miuziklas apie meilės trikampį Alytuje taps mobilus

Naujasis Alytaus miesto teatro sezonas ketvirtadienį prasideda premjera. Čia atgimsta pirmasis lietuviškas miuziklas – Giedriaus Kuprevičiaus „Ugnies medžioklė su varovais“. Spektaklį jau trečią kartą ėmėsi statyti režisierius Gytis Padegimas, scenografiją jam kūrė Birutė Ukrinaitė. Spektakliui suburta jauna atlikėjų komanda – studentai iš Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos bei kitų aukštųjų mokyklų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 11:37 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:37 PM

Naujajam „Ugnies medžioklės su varovais“ pastatymui sukurta mobili scenografija, jį ketinama pristatyti ir kituose Lietuvos miestuose, kadangi, pasak G. Padegimo, ankstesni spektakliopastatymai nepasiekė tiek žiūrovų, kiek norėta. Režisierius „Ugnies medžioklę su varovais“ 2004-aisiais metais statė „Pergalės“ kino teatre Vilniuje, 2008 m. – „Domino“ teatre.

Miuziklo„Ugnies medžioklė su varovais“, kurio libretą parašė Saulius Šaltenis ir Leonidas Jacinevičius, premjera Lietuvoje įvyko 1976-aisiais. Pirmąjį miuziklą režisavo Dalia Tamulevičiūtė. Kultiniu tapęs spektaklis Jaunimo teatro scenoje buvo rodomas 7 metus, jame pagrindinius vaidmenis atliko Vytautas Kernagis, Gintarė Jautakaitė ir Arvydas Navalinskas.

Miuzikle pasakojama meilės trikampio istorija, į kurią patenka Monikos mylimasis studentas Rolandas ir tarnybą baigęs kareivis Julius.Kūrinys apie fundamentalios gyvenimo tiesos paieškas tinkamas įvairaus amžiaus žiūrovams.

„Šis miuziklas pirmiausia adresuojamas jaunimui, o vyresnėms kartoms, mačiusioms senesnius pastatymo variantus, bus įdomu palyginti ir prisiminti. Čia gali ateiti jaunimas su savo tėvais ir net seneliais“ – sakė režisierius G.Padegimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.