„Varšuvos rudenyje“ skambės senų lietuviškų sintezatorių garsai

Gilias tradicijas turinčiame šiuolaikinės muzikos festivalyje „Varšuvos ruduo“ šiemet dalyvaus lietuvių kolektyvas „DIISSC Orchestra“, pristatysiantis 2012 metais sukurtą programą „Venta“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:49 PM

Grupė, kurią sudaro kompozitoriai Vytautas V. Jurgutis, Antanas Jasenka, Jonas Jurkūnas ir Martynas Bialobžeskis programą „Venta“ sukūrė 2012 metais projektui „SoundExchange“, kurio renginiai vyko daugelio Rytų Europos šalių miestuose, o baigiamasis koncertas buvo Chemnico mieste Vokietijoje.

„Venta“ sukurta naudojant dar sovietiniais metais gamintus to paties pavadinimo lietuviškus sintezatorius. Autoriai šiais instrumentais gyvai groja koncerto metu, taip pat naudoja įrašytus ir jau šiuolaikinėmis technologijomis perkurtus sintezatorių tembrus.

Keturių lietuvių kompozitorių kolektyvas „DIISSC Orchestra“ susibūrė 2008 metais.

Grupės nariai atlieka ne vien savo kompozicijas, bet ir įvairių pasaulio kompozitorių muziką, pasirodymams kuria gyvas vaizdo projekcijas, muzikai atlikti pasitelkia diskų grotuvus, laikmačius, aparatūros trikdžius ir kitas technologijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.