Lietuvoje filmuoti „Džentelmenai“ keliauja po gerus festivalius

Režisieriaus Mikaelio Marcimaino juostos „Džentelmenai“, kurios filmavimo darbai vyko ir Lietuvoje, pasaulinė premjera įvyko tarptautiniame Toronto kino festivalyje, prestižinėje „Specialių pristatymų“ programoje, informavo kino gamybos kompanija „Dansu“.

Filmo "Džentelmenai" filmavimo akimirkos Lietuvoje.<br>„Dansu“ archyvo nuotr.
Filmo "Džentelmenai" filmavimo akimirkos Lietuvoje.<br>„Dansu“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 4:16 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:49 PM

Šis festivalis yra vienas didžiausių bei reikšmingiausių renginių kino industrijoje, jame rodomi tik aukštos klasės žymiausių kino kūrėjų darbai.

Švedų kino kompanijos „B-reel“ prodiusuota juosta, prie kurios įgyvendinimo prisidėjo gausus būrys Lietuvos kino profesionalų, sukurta pagal švedų rašytojo Klaso Ostergreno bestselerius „Džentelmenai“ ir „Gangsteriai“. Šios knygos išverstos į daugiau nei 30 pasaulio kalbų, o literatūros kritikai vienbalsiai tvirtina, kad tai – genialūs kūriniai.

Filme tuo pat metu garbinamas ir apraudamas laikotarpis po Antrojo pasaulinio karo: laisvė kartu su laukiniais džiazo ritmais, poezija, ekonomikos pakilimas bei išsikerojusi korupcija.

Filmas pradėjo savo tarptautinę kelionę viename didžiausių pasaulio kino festivalių. Tai neapsakomas jausmas. Tikimės, kad tai bus viena įtakingiausių bei žinomiausių juostų, keičiančių Europos kino istoriją“, – teigė filmo prodiuseriai.

Šis kino epas buvo išrinktas šių metų tarptautinio Stokholmo kino festivalio atidarymo filmu bei varžysis konkursinėje festivalio programoje.

Lietuvoje filmuotą filmo atkarpą prodiusavo kino gamybos kompanija „Dansu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.