D. Tamulevičiūtės premija skirta klaipėdiečių teatro trupei

Varėnoje antradienį prasidėjusio

D.Tamulevičiūtės premija šiemet atiteko Klaipėdos Apeirono teatrui už E.Kazickaitės režisuotą spektaklį „Uroboras“.<br>Teatro nuotr.
D.Tamulevičiūtės premija šiemet atiteko Klaipėdos Apeirono teatrui už E.Kazickaitės režisuotą spektaklį „Uroboras“.<br>Teatro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2014, 1:46 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:40 AM

Jis geriausio spektaklio kūrėjams įteikė 70 tūkst. litų premiją ir dailininko Sauliaus Vaitiekūno sukurtą atminimo ženklą.

„Simboliška, jog rugsėjo 30-ąją - Dalios Tamulevičiūtės gimimo dieną - apdovanojame jauną, tačiau žiūrovų jau spėtą pastebėti ir teigiamai įvertinti menininkų trupę“, - sakė ministras.

Š.Birutis Apeirono teatrui linkėjo nepristigti idėjų ieškant naujų formų, toliau kalbėti apie universalias, amžinąsias vertybes ir sulaukti žiūrovų, kurie myli, gerbia ir supranta teatro meną.

Premija už geriausią profesionalių teatrų spektaklius Kultūros ministerijos įsteigta 2009 m., siekiant pagerbti iškilios Lietuvos teatro pedagogės ir režisierės D.Tamulevičiūtės atminimą. Premijos tikslas - inicijuoti scenos meno kūrinių pagal klasikinę ir šiuolaikinę lietuvių literatūrą sukūrimą, skatinant scenos meno kūrėjų iniciatyvą ir meninę saviraišką, ugdyti lietuvių literatūros ir teatro tarpusavio ryšius. Premiją skiria 5 ekspertų komisija.

Šių metų konkurso programoje iš viso buvo pristatyta ir ekspertų komisijos įvertinta 12 spektaklių.

Jaunos klaipėdiečių trupės Apeirono teatro spektaklis „Uroboras“, pasak vertintojų, atitinka ne tik pagrindinę režisierės D.Tamulevičiūtės premijos idėją - yra novatoriškas nepriklausomų jaunų menininkų darbas, bet ir platesnį šiuolaikinio Europos teatro modelį. Spektaklio dramaturgija kuriama visos trupės, siekiant bendros idėjos išraiškos ir naujo teatrinio vyksmo realizavimo. Spektaklis kalba šiandienai aktualiomis temomis, nagrinėja šiuolaikinio pasaulio ir individo jausenos jame problematiką, nevengiama tiesioginio kontakto su žiūrovu.

D.Tamulevičiūtės festivalyje spalio mėnesį planuojama parodyti per dvi dešimtis pastaraisiais metais sukurtų Lietuvos profesionalių teatrų spektaklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.