„Sirenose“ debiutuoja Artūro Areimos teatras

Teatro festivalyje „Sirenos“

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:07 PM

AAT komandos branduolį sudarys ankstesniuose jo spektakliuose bendradarbiavę kūrėjai bei gabiausi Vytauto Didžiojo universiteto vaidybos kurso studentai.

Dirbdamas prie naujausio kūrinio režisierius atsispyrė nuo fakto, kad „Ant Seimo laiptų vaidybos daugiau nei teatre“, ir Williamo Shakespeare'o dramos „Ričardas II“. Spektaklio erdve jaunasis menininkas pasirinko ne teatro sceną, o vestibiulį su laiptais, nes ten labiau nei tradicinėje erdvėje galima tyrinėti, kaip veikia teatrališkas elgesys.

A. Areimos teigimu, kituose teatruose būtina kurti pagal jau žinomas taisykles. Būtent tai ir paskatino kurti savo teatrą.

„Noriu smėlio dėžės, kurioje galėčiau žaisti taip, kaip patinka man. Nebenoriu dirbti tik pagal įprastą, man gerai pažįstamą modelį. Taip tegaliu pasitikrinti savo, kaip režisieriaus, įgūdžius“, – sako režisierius.

Jis tikisi, kad į AAT ateis žiūrovas, norintis įdomaus meno kūrinio, o ne garantuoto repertuarinio teatro produkto: „Mes nestatysime spektaklių stengdamiesi įtikti. Tai nėra sunku - Lietuvoje teatro lankytojai lengvai nuspėjami. Bet aš noriu dirbti taip, kad būtų įdomu man pačiam“, – tvirtina A. Areima.

Režisierius A. Areima studijavo renginių režisūrą Klaipėdos universitete, vėliau – Muzikos ir teatro akademijoje, Rimo Tumino kurse. 2010 metais baigė teatro režisūros magistro studijas. Scenoje jis debiutavo 2008-aisiais „Menų spaustuvės“ „Atviros erdvės“ programoje spektakliu „Kelione į kambario vidų“. Vėliau statė Vilniaus mažajame teatre, Kauno dramos teatre, OKT / Vilniaus miesto teatre bei VDU teatre, dirbo su nepriklausomais prodiuseriais.

2013 ir 2014 metais režisierius buvo nominuotas „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimams, 2013-aisiais – apdovanotas Boriso Dauguviečio auskaru.

Spektaklio „Ričardas II: post factum“ premjera numatyta spalio 15, 16 dienomis Kaune, o spalio 20 dieną Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.