„Alma Mater musicalis“ pradeda Lietuvos kariuomenės orkestras

Vilniaus universiteto šv. Jonų bažnyčioje pirmadienį Lietuvos kariuomenės orkestras pradės dvidešimt pirmąjį „Alma Mater musicalis“ koncertų ciklą.

Lietuvos kariuomenės orkestras yra ryšys tarp kariuomenės ir visuomenės.
Lietuvos kariuomenės orkestras yra ryšys tarp kariuomenės ir visuomenės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:17 AM

Pirmajame sezono koncerte skambės Lietuvos kariuomenės orkestro, vadovaujamo dirigento Egidijaus Ališausko, atliekamos melodijos. Dalyvaus solistai: klarnetininkas Algirdas Budrys, birbynininkas E. Ališauskas ir sopranas Marta Lukošiūtė. Programoje skambės Vytauto Klovos, Algimanto Raudonikio, Richardo Wagnerio, Maurice'o Ravelip ir kitų kompozitorių kūriniai.

Anot orkestro dirigento ir vadovo E.Ališausko, kolektyvas, reprezentuojantis Lietuvą, yra ryšys tarp kariuomenės ir visuomenės.

„Žmonės mus vadina prezidentiniu orkestru. Manyčiau, kad tai atspindi mūsų darbo svarbą. Visi oficialūs valstybės priėmimai neapsieina be mūsų. Karalių ir karalienių, prezidentų ir ministrų, popiežiaus sutikimas, valstybės šventės, visuomenės šventės, koncertai Lietuvos miestuose ir miesteliuose, užsienio šalyse“, - sako E.Ališauskas.

Kolektyvas per metus surengia apie 150 pasirodymų Lietuvoje ir už jos ribų, dalyvauja aukščiausio lygio valstybės svečių sutikimo ceremonijose, iškilminguose valstybiniuose renginiuose, jo įrašai skamba per Lietuvos radiją ir televiziją. Orkestras bendradarbiauja su Europos Sąjungos ir NATO šalių kariniais orkestrais, yra koncertavęs Vokietijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Švedijoje, Čekijoje. 1996 m. Lenkijoje vykusiame tarptautiniame orkestrų festivalyje-konkurse „Auksinė lyra“ orkestras laimėjo pagrindinį prizą.

Lietuvos muzikų rėmimo fondo rengiami vakarai po Šv.Jonų bažnyčios skliautais kiekvieno mėnesio pirmąjį pirmadienį kvies praleisti ir su kūrybinį kelią pradedančiais muzikais, ir su žinomais atlikėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.