Džiazo meistras A. Anusauskas kviečia į jubiliejų

Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje improvizacijų šėlsmas įsuks vieno žymiausių šalies džiazo pianistų Artūro Anusausko gerbėjus. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) profesorius, Džiazo katedros vedėjas A.Anusauskas kviečia visus, kurie ieško džiaze romantikos ir žaismės, filosofinės gelmės ir išminties, į savo jubiliejinį vakarą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2014, 3:24 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:03 AM

Jau tris dešimtmečius A.Anusauskas jaudina melomanus švelniu klavišų lytėjimu, svajingomis baladėmis ir virtuoziniu polėkiu, žongliravimu džiazo stiliais.

Dar studijuodamas fortepijoną Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje maestro net kelis kartus tapo akademijos organizuojamų džiazo improvizavimo konkursų laureatu, vėliau nuskynė laurus improvizavimo konkurse Leipcige, pelnė Birštono džiazo festivalio Didįjį prizą.

Menininkas nuolat rengia naujas programas svarbiausiems šalies džiazo festivaliams, solo ir su savo kvartetu koncertuoja elitinėse Lietuvos muzikos scenose. A.Anusauskui plojo Italijos, Vokietijos, Austrijos, Švedijos, Danijos, Suomijos, Šveicarijos, Rumunijos, Moldovos, Rusijos, Belgijos, kitų Europos šalių bei Kinijos publika.

Pianistas sulaukė pripažinimo ir pedagoginėje veikloje. Nuo 1988-ųjų jis dėsto džiazo improvizaciją LMTA fortepijono katedros bei džiazo skyriaus studentams, yra mokęs ir jaunuosius muzikus Rumunijoje, Moldovoje, Suomijoje bei Vokietijoje.

2005-aisiais A.Anusausko kūrybinė veikla buvo įvertinta Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“.

Džiazo pianisto A.Anusausko jubiliejinis kūrybos vakaras Vilniaus rotušėje - spalio 16 d. 19 val. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.