Lietuvos ambasadoje Varšuvoje pristatytos dvi istorinės knygos

Lietuvos ambasadoje Varšuvoje spalio 30 dieną buvo pristatytos dvi Lietuvos autorių knygos lenkų kalba: Sigitos Maslauskaitės-Mažylienės „Šventojo Kazimiero atvaizdo istorija XVI–XVIII a.“ ir Vytauto Ališausko sudaryta „Krikščionybės Lietuvoje istorija“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-31 18:05, atnaujinta 2018-01-23 21:50

Pradėdamas renginį paskirtasis Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Šarūnas Adomavičius pasidžiaugė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerijos dėka šios svarbios knygos pasiekė Lenkijos skaitytojus.

Menotyrininkė, Bažnytinio paveldo muziejaus Vilniuje direktorė Sigita Maslauskaitė-Mažylienė tyrinėja bažnytinį meną. Jos knyga atskleidžia savotišką atvaizdų ir tekstų dialogą, iš kurio per šimtmečius iškilo Šventojo Kazimiero paveikslas – gerbiamo Nyderlanduose ir Prancūzijoje, Palermo patrono, kilmingųjų idealo, pavyzdžio krikščioniškiesiems valdovams, bet svarbiausia – šventojo Lietuvos gynėjo.

Filosofas, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kultūros tyrinėtojas, diplomatas, kultūrinių žurnalų Vilniuje autorius, redaktorius ir leidėjas Vytautas Ališauskas kartu su grupe Lietuvos istorikų parengė krikščionybės istorijos Lietuvoje metmenis: nuo karaliaus Mindaugo krikšto iki XXI amžiaus. Tai pasakojimas apie krikščioniškų bažnyčių Lietuvoje istoriją, garsius krikščionis, dariusius įtaką savo šalies istorijai ir tuos, kurie per šimtmečius gyveno panirę į krikščionybę savo laikmečiu: parapijose, vienuolynuose ir bendruomenėse.

Pristatyme dalyvavo didelė grupė Lenkijos meno istorikų, baltistikos studentų, meno mylėtojų. Po renginio buvo galima įsigyti pristatytas knygas, pabendrauti su jų autoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.