Kauniečiai kino filmus galės pasižiūrėti ir už vieną centą

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje nuo trečiadienio iki savaitės pabaigos bus rodomos sostinėje vykusio aštuntojo tarptautinio dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas“ juostos.

Kadras iš geriausiu festivalio filmu paskelbtos šveicarų dramos „Skalbykla“.
Kadras iš geriausiu festivalio filmu paskelbtos šveicarų dramos „Skalbykla“.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2014, 11:08 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:35 AM

Anot festivalio direktoriaus Gedimino Andriukaičio, festivalio atidarymui Kaune pasirinktas filmas „Privatus smurtas“, po kurio vyks ir diskusija apie smurtą artimoje aplinkoje.

Filmas atskleidžia realų, bet šokiruojantį faktą - pavojingiausia vieta moters gyvybei yra jos pačios namai. JAV vyrai, esami ar buvę partneriai, kasdien nužudo keturias moteris. Tačiau į tai dažniausiai reaguojama taip: „Tai kodėl ji jo nepaliko?“ Į tokią geležinę logiką šiame filme atsakoma dviejų herojų istorijomis.

Kaune žiūrovai turės galimybę išvysti visus festivalio konkursinės programos filmus: flamandų režisierių dramą apie buitiniame alkoholizme skęstančių bičiulių Bobo ir Marcelio draugystę „Nepalik manęs“, čekų filmą apie visą parą dirbančiuose Prahos baruose ir klubuose verdantį naktinį gyvenimą „Didi naktis“, pasakojimą apie sudėtingą paauglių gyvenimą JAV miestelyje filme „Rič Hillas“, šių metų geriausiu festivalio filmu paskelbtą šveicarų dramą „Skalbykla“ ir kitus.

„Nepatogus kinas“ yra didžiausias dokumentinio kino renginys Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Šiemet festivalio programoje - per 50 Lietuvos ir užsienio kūrėjų dokumentinių filmų. Į visus festivalio filmų seansus lankytojai gali patekti patys nusprendę, kiek verta mokėti už bilietą. Įėjimas - bent vienas centas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.