Vilniaus rotušėje - pažintis su rytdienos muzikos žvaigždėmis

Auksiniam Vilniaus rudeniui – auksinai balsai. Taip galima apibūdinti Lietuvos muzikų rėmimo fondo rengiamą jau 24-ąją „Žvaigždžių ir žvaigždučių“ šventę, kurią lapkričio 20 d. Vilniaus rotušėje klausytojams dovanos daugkartinis tarptautinių konkursų laureatas Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“, vadovaujamas jo įkūrėjo, meno vadovo ir dirigento Remigijaus Adomaičio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 10:27 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:00 PM

Šiemet tarptautiniame chorų festivalyje Pekine (Kinija) choras pelnė I vietą ir aukso apdovanojimą, pratęsdamas savo sėkmės istoriją ir dar kartą įrodęs savo auštą profesionalumo lygį. Tai vienintelis Lietuvos kolektyvas, koncertavęs Sankt Peterburgo valstybiniame Ermitaže (Rusija), Berlyno valstybinėje operoje „Unter den Linden“ (Vokietija), Filadelfijos meno atlikėjų „Kimmel“ centre (JAV), žymiojoje Maria Laach abatijos bažnyčioje (Vokietija), prestižinėje Pekino didžiojoje liaudies salėje (Kinija). Choras pelnė puikius klausytojų ir muzikos kritikų atsiliepimus po koncertų Vašingtono šv.Mato katedroje (JAV), Sankt Peterburgo M.Glinkos valstybinėje kapeloje ir Kaliningrado katedroje (Rusija), Kornvalio grafystės Truro katedroje (Jungtinė Karalystė), Baltarusijos valstybinėje ir Lietuvos nacionalinėje filharmonijose bei kitose prestižinėse salėse.

„Berniukų choro muzika turi visiškai kitokias garsines spalvas. Džiaugiuosi, kad pavyko išlaikyti berniukų chorą, nes vyriškas užtaisas jaučiamas ir per koncertus. Kartais atrodo, kad per repeticijas ne viskas idealiai suskamba, tačiau per koncertą berniukai ištransliuoja tokią energiją, kurią net sunku apsakyti. Dėl to verta dirbti“, – džiaugiasi R.Adomaitis. Koncerte dalyvaus ir iš Šiaulių kilę operos solistai – tenoras Virgilijus Noreika ir jauna, ambicinga kylanti žvaigždė Viktorija Miškūnaitė (sopranas). Jiems talkins koncertmeisteriai Daiva Šulcaitė ir Aleksandras Vizbaras. Koncerte skambės kompozitorių V.Klovos, V.Miškinio, A.Bražinsko, R.Šileikos, L.Vilkončiaus, R.Mikelsko, G.Puccini, J.Strausso, J.Hermano, M.Archerio, L.Denzos, K.Hamptono, G.D.Weisso kūriniai.

„Ši šventė – pažintis su rytdienos žvaigždėmis, tad linkėdami jiems sėkmės ir polėkio, dermės ir skambesio, tikime, kad „Dagilėlio“ dainos, pakilusios virš senojo Vilniaus bokštų, suvirpins ne vieną rudenio žvarbos paliestą širdį“, – vylėsi Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija stulgienė.

Dar viena svarbi „Žvaigždžių ir žvaigždučių šventės dalis – neįgalių moksleivių dailės darbelių paroda, kuri bus atidaryta viena diena anksčiau, lapkričio 19-ąją, 17 val. Stasio Vainiūno namuose. Lankytojus pradžiugins Šiaulių miesto specialiųjų ugdymo įstaigų („Ringuvos“ specialiosios mokyklos, Logopedinės mokyklos, Specialiojo ugdymo centro bei Sutrikusios klausos vaikų ugdymo centro) mokinių piešiniai, paveikslai, atvirukai, lipdiniai, dirbiniai iš lino, molio, medžio ir kiti rankdarbiai. Parodos kuratorė – „Ringuvos“ specialiosios mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Roma Rimkevičienė.

Koncertas-susitikimas „Žvaigždės ir žvaigždutės“. Lapkričio 20 d. 18 val. Vilniaus rotušė (Didžioji g. 31).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.