S. Valiulio premija įteikta menotyrininkui V. Kinčinaičiui

Vilniaus rotušėje penktadienį

S. Valiulio premija įsteigta žinomam fotografijos ir kino bei televizijos kritikui atminti ir jo bendražygiams bei sekėjams įvertinti ir paskatinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Valiulio premija įsteigta žinomam fotografijos ir kino bei televizijos kritikui atminti ir jo bendražygiams bei sekėjams įvertinti ir paskatinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2014, 8:41 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:57 AM

V. Kinčinaitis aktyviai dalyvauja visuomeninėje, ekspertinėje ir kitoje taikomojoje mokslinėje veikloje, yra išleidęs dvi monografijas: „Interpretacijos. Postmodernizmas, Vizualinė kultūra, dailė“ (2001 m.) ir „Vizualinės kultūros kon/tekstai“ (2007 m.). Nuo 2000-ųjų V. Kinčinaitis parengė kelias dešimtis teorinių, kultūrologinių, kritinių straipsnių knygoms ir periodikoms. Ne ką mažesnis įvykdytų darbų skaičius atsispindi ir parengtuose pranešimuose mokslinėse konferencijose, seminaruose.

Fotomenininkų sąjungos premijas taip pat gavo Vytautas V. Stanionis ir Algimantas Aleksandravičius. Už didelius nuopelnus Lietuvos fotografijos menui apdovanojimai skirti Irenai Giedraitienei ir Algimantui Žižiūnui, už Vyto Luckaus kūrybos išsaugojimą bei sklaidą premija keliavo į Tatjanos Luckienės rankas. Taip pat pagerbti latvis Gunaras Bindė ir Garikas Avanesianas iš Armėnijos.

Šventiniame renginyje pristatytos trys parodos, atspindinčios šiandienos fotografų kūrybą. Rotušės pirmajame aukšte lankytojus pasitiko Arūno Baltėno fotografijų paroda „Namų tyloj“, antrame aukšte - Algirdo Šeškaus paroda bei „Kaunas Photo“ festivalio paroda „1974-ųjų karta“.

S. Valiulio premija įsteigta žinomam fotografijos ir kino bei televizijos kritikui atminti ir jo bendražygiams bei sekėjams įvertinti ir paskatinti. Premija skiriama už reikšmingiausius ir profesionaliausius fotografijos istorijos tyrinėjimus ir publikacijas, kritikos darbus, kuratorinius projektus, fotografijos leidinių sudarymą, įvairiapusę fotografijos sklaidą ir populiarinimą Lietuvoje bei užsienyje per praėjusius metus arba už viso gyvenimo darbus.

S. Valiulis buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos fotomenininkų sąjungos valdybos, Lietuvos kinematografininkų sąjungos narys, Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komiteto, Kultūros ministerijos Kino ir fotografijos ekspertų komisijos, Kultūros ir meno tarybos narys. 1990-1992 m. S. Valiulis dirbo Lietuvos radijo ir televizijos generaliniu direktoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.