Lietuvoje pristatomi Turnerio prizo laimėtojos L.Prouvost darbai

Į Lietuvą pirmą kartą savo darbų pristatyti atvyksta žymi Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos menininkė Laure Prouvost. Ji 2013 metais laimėjo vieną prestižiškiausių meno apdovanojimų pasaulyje - Turnerio prizą, skiriamą geriausiems Didžiosios Britanijos kūrėjams, dirbantiems vizualiųjų menų srityje

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:40 AM

Pirmadienį, lapkričio 24 d. 18 val. meno ir edukacijos centre Rupert įvyks filmų, pasakojimų ir pokalbių su menininke vakaras.

Tai tarsi įžanga į L.Prouvost parodą ir renginių seriją,kuri vyks keliais etapais. Ji prasidės 2014 metų lapkritį ir baigsis naujo darbo – požeminio tunelio filmo rodymui - sukūrimu 2015 metų vasarą. Projekto kuratorė - Justė Jonutytė.

L.Prouvost kviečia publiką prisijungti prie pirmųjų kasimo darbų. Mat tunelis bus kasamas į praeitį, ateitį, idėjų link. Vakaro metu bus rodomi pastaraisiais metais sukurti menininkės darbai : "How to Make Money Religiously" (2014), "Wantee" (2013), "Grandma’s Dream" (2013), "The Artist" (2010) bei kiti. Pokalbyje dalyvaus ir kuratorė bei rašytoja Isla Leaver-Yap.

Savo filmuose ir instaliacijose L.Prouvost pasakoja nesusipratimų ir painiavos kupinas istorijas, taip versdama iš naujo permąstyti įprastą vaizdo, kalbos ir suvokimo derinį. Kruopščiai kurdama scenografiją savo darbų pristatymui, menininkė publiką įtraukia į savaip sukonstruotą pasaulį, kuriame neįtikėtini scenarijai tampa tikrove.

2013 m. už instaliaciją "Wantee" L.Prouvost įteiktas prestižinis Turner prizas. Pastaraisiais metais menininkės darbai buvo rodomi solo ir grupinėse parodose Niujorko "New Museum", "Whitechapel" galerijoje, "Tate Britain", "Hayward" galerijoje, Vienos Kunsthalėje ir kt. Tarp kitų menininkės apdovanojimų: "Max Mara" prizas moterims (2011 m.) ir du Oberhauseno trumpų filmų festivalio prizai (2010 ir 2011 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.