„Ištikimieji“ – spektaklis apie griaunančią ir išvalančią kaltę

Šiemet Dalios Tamulevičiūtės premiją pelnęs Klaipėdos Apeirono teatras pristato antrąją sezono premjerą – spektaklį „Ištikimieji“. Pjesę sukūrė pati režisierė Greta Kazlauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:08 AM

Spektaklis „Ištikimieji“ analizuoja kaltės jausmo poveikį ir padarinius žmogaus gyvenimui. Jis pasakoja apie porą, kuri dėl nuoskaudų ir nusivylimų sąmoningai atsiskiria nuo pasaulio ir pasirenka vienatvę.

Veikėjai išgyvena dramatišką meilės trikampį, nes jaunas, nepripažintas rašytojas vis gyvena prisiminimais apie savo pirmąją meilę ir mūzą, prieš kurią kadaise, apimtas aistros, pakėlė ranką.

„Viena vertus, tai labai griaunanti jėga. Kita vertus, kaltės jausmas yra kaip ženklas apie žmogiškumą žmoguje, apie sąžinės jausmą ir ta kaltė yra galimybė, kaip kelrodis vedantis į žmogaus išsivalymą“, – kalba spektaklio režisierė.

Spektaklis pastatytas pagal režisierės sukurtą pjesę. Toks esą Apeirono teatro tikslas – kurti kuo daugiau originalios dramaturgijos.

„Manau, kad tikrai yra daug geros literatūros, bet šiais laikais visko yra tiek daug, kad labai sunku atrasti, atsirinkti. Bet tai nėra priežastis imtis savos dramaturgijos. Sava režisūra mes dabar tiesiog gyvename, mums tai savotiškas žaisliukas, kuriuo galime eksperimentuoti“, – sako G.Kazlauskaitė.

Norintys pamatyti spektaklį kviečiami registruotis iš anksto. Siekiant sukurti kamerinę, intymią atmosferą, į spektaklį vienu metu galės patekti ne daugiau nei 40 žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.