Išdalyti „Auksiniai feniksai“

Lazdijuose išdalyti vieni reikšmingiausių kultūros apdovanojimų – „Auksiniai feniksai“. Į juos pretendavo pusšimtis kultūros ir meno puoselėtojų.

Į „Auksinius feniksus“ pretendavo pusšimtis kultūros ir meno puoselėtojų.
Į „Auksinius feniksus“ pretendavo pusšimtis kultūros ir meno puoselėtojų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:13 AM

„Auksinio fenikso“ apdovanojimus prieš trejus metus įsteigė Lietuvos kultūros centrų asociacija, pagerbdama žmones, kuriančius ir saugančius tradicijas.

„Lietuvos kultūros politika labai svarbi, tačiau daug ką galima padaryti ir vietose. Kai yra didžiulis noras, pagarba savo žmonėms, problemos daug mažesnės. Kultūros politika – pirmiausia pagarba, įvertinimas, kuris palydimas padoriais pinigais“, – sakė Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas Romas Matulis.

Geriausiu metų kultūros centro vadovu iš septynių pretendentų pripažintas Tauragės kultūros centro vadovas Virginijus Bartušis.

„Gali ką nors daryti, jeigu turi savivaldybės, steigėjo palaikymą. Iš oro niekas nepasidaro. Labai gera dirbti, kai yra petys, kuris tave palaikys kuriant ir siekiant užsibrėžtų tikslų“, – teigė V. Bartušis.

Geriausio metų kultūros ir meno kūrėjo „Auksinis feniksas“ iškeliavo į Panevėžį – dirigentui Remigijui Viliui.

Geriausio metų kultūros rėmėjo apdovanojimas įteiktas bendrovei „Mars Lietuva“ už paramą Gargždų krašto kultūros įstaigoms. Geriausio kultūros politiko nominacija paskirta Utenos rajono merui Alvydui Katinui.

„Pokyčiai dideli. Renovuota beveik visa kultūros bazė Utenos rajone, įskaitant ir mažus kaimelius, ir pačią Uteną. Bet tai dar ne pabaiga – kitais metais baigsime menų inkubatorių už 12 mln.“, – kalbėjo A. Katinas.

Geriausio metų kultūros centro partnerio „Auksinis feniksas“ įteiktas Lietuvos šaulių sąjungos Žemaitijos šaulių 8-ajai rinktinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.