Vilniuje gyvenantis belgų muzikantas vėl garsina Lietuvos vardą

Jau ne pirmą kartą Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis belgas Chrisas Ruebensas Lietuvos vardą įrašo pasaulio muzikos žemėlapyje. Neseniai džiaugęsis savo ansamblio pirmojo albumo sėkme Nepriklausomuose muzikos apdovanojimuose („The Independent Music Awards“), šįkart kompozitorius gali didžiuotis laimėjęs pirmąją vietą Italijoje vykusiame gitaros kūrinių tarptautiniame konkurse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-02 12:46, atnaujinta 2018-01-20 03:45

Kompozitoriaus Ch.Ruebenso kūrinys „Fantasy no. 1“ Ačeros gitarų kūrinių konkurse (Acerra guitar composition competition) tarptautinės komisijos buvo pripažintas geriausiu. „Neslėpsiu – jaučiau, kad parašiau tikrai stiprų kūrinį, bet vis tiek be galo džiaugiuosi, nes šis kūrinys buvo pirmoji rimtesnė kompozicija, skirta solo gitarai“, – neslėpė džiaugsmo Ch.Ruebensas.

Pietų Italijoje vykstantis konkursas – tarptautinio klasikinės gitaros festivalio, vykstančio Ačeros senovinėje pilyje netoli Neapolio, dalis. Kiekvienais metais talentingiausi jaunieji klasikinės gitaros atlikėjai iš viso pasaulio dalyvauja šiame festivalyje ir atlieka praėjusių metų pirmąją vietą pelniusį kūrinį.

Taigi kitais metais kompozitorius iš Lietuvos Ch.Ruebensas apdovanos festivalio laureatus, kurie turės atlikti jo kūrinį.

„Jau dabar labai laukiu šios kelionės, bus smagu klausyti, kaip kūrinį atlieka jauni talentingi atlikėjai, tiesa, reikės ir kantrybės – „Fantasy no. 1“ pirmą kartą nuskambėti viešai galės tik po metų“, – apie griežtas tarptautinio festivalio taisykles pasakojo kompozitorius.

Ch.Ruebenso kūryba jau yra pelniusi auditorijos simpatijas, jo sukurtą muziką gitarų kvartetams atlieka Europoje garsūs gitarų kvartetai "Four aces guitar quartet", "For times a lady". Jo kūrinių partitūrų yra išleidusi muzikos leidykla „Auurk“.

Vieną iš naujausių kūrinių „Fenestrae“ (lotyniškai - langai), parašytą specialiai Baltijos gitarų kvartetui, autorius skyrė jį įkvėpusiai Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčiai ir Lietuvos globėjui Šv. Kazimierui. Pasaulinė šio kūrinio premjera 2012 m. įvyko Londono koncertų salėje „Southbank centre“.

Jau daugiau nei šešerius metus Lietuvoje kuriančio belgo kūryba domina ir kitus kompozitorius – neseniai su Baltijos gitarų kvartetu Kinijoje grojęs Ch.Ruebensas atliko savo paties parašytą kūrinį „Summer dance“. Jo aranžuotę keturioms gitaroms ir kinų muzikos instrumentams, savo išvaizda panašiems į lietuviškas kankles, sukūrė Kinijos kompozitorius Liu Shun.

„Summer dance“ (keturioms gitaroms ir kinų muzikos instrumentams): https://www.youtube.com/watch?v=siWfY8ANTrk

Ch.Ruebensas yra Baltijos gitarų kvarteto narys, Chris Ruebens ansamblio įkūrėjas, parašęs ne vieną kūrinį specialiai abiem ansambliams. Pakviestas prisijungti prie kvarteto, Lietuvoje jis gyvena jau daugiau nei šešerius metus. Iki tol muzikantas baigė mokslus, tobulinosi ir dirbo Belgijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.