Lietuvė šokėja iš Ispanijos domisi, ką įvaizdis sako apie žmogų

Gruodžio 17 d. į šokio spektaklio premjerą „Alkis“ kviečia Madride gyvenanti ir kurianti choreografė Ugnė Dievaitytė. Lietuvos publikai Ugnė žinoma iš festivalio „Naujasis Baltijos šokis“, kuriame kartu su kolege iš Brazilijos Poliana Lima savo kūrybą pristatė dvejus metus iš eilės.

Šokėja U.Dievaitytė kuria Ispanijoje.<br>P.Seoane nuotr.
Šokėja U.Dievaitytė kuria Ispanijoje.<br>P.Seoane nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2014, 10:05 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:04 AM

„Alkis“ – naujausias Ugnės Dievaitytės darbas, sukurtas bendradarbiaujant su ispanų operos soliste Rosa Miranda ir kompozitoriumi Ignacio Torrecillas. Spektaklio premjera vyks Vilniaus „Menų spaustuvėje“.

„Alkis“ – tai bežodis pasakojimas apie moterį, kuri trokšta surasti save. „Mano įvaizdis yra tai, kas esu aš? O jei ne, tai kas esu aš?“. Spektaklio herojė bando įsivilkti į tūkstančius skirtingų dydžių, spalvų ir stilių drabužių, neriasi iš vieno tapatybės kailio į kitą.

Ugnės Dievaitytės nuomone, pagrindinis spektaklio motyvas remiasi priešprieša tarp alkio ir sotumo, alkio ir persisotinimo: „Pildau skrandį vietoj širdies, pildau rytojų ir užmirštu šiandieną, užpildau savo dieną veikla, savo smegenis informacija, užtemdau savo akis spinduliuojančiu ekranu ir užmirštu savo būtį. Ir net tada, kai visko jau per daug, vis tiek trūksta, vis tiek jaučiuosi alkanas. Ko, po velniais, trūksta?“

Spektaklio pagrindą sudaro vienoje erdvėje susiliejantys judesys ir balsas. Dviejų atlikėjų, šokėjos ir daininkės, skirtumai papildo vienas kitą. Dvi skirtingos išraiškos formos žaidžia tarpusavyje, kontrastuoja, įsismelkia viena į kitą taip suteikdamos gyvybę „Alkiui“.

Ugnė Dievaitytė jau trejus metus gyvena ir dirba Ispanijos sostinėje. Ugnės choreografijos ir šokio darbai Ispanijoje žinomi ir apdovanoti. 2013 m. pavasarį tarptautiniame šiuolaikinio šokio festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ buvo parodytos dvi U.Dievaitytės miniatiūros: solo darbas „Nekviesta būtybė“ ir kartu su Poliana Lima sukurtas ir atliekamas duetas „It stebėtum debesis“. 2014 m. festivalyje Ugnė parodė naujausią savo darbą „Flesh“, taip pat kurtą su Poliana Lima.

Šiuolaikinio šokio spektaklio „Alkis“ premjera – gruodžio 17 d. 19:00 val. „Menų spaustuvėje“. Bilietus platina TIKETA. Projekto rengėjas – menų agentūra „Artscape“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.