Šiaulių choras „Polifonija“ švenčia 40 metų jubiliejų

„Polifonijos“ 40-mečio proga Šiaulių filharmonijos „Polifonijos“ salėje nuskambėjo choro ir

Choras „Polifonija“.
Choras „Polifonija“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 8:35 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:24 PM

Choro artistus ir vadovą Tomą Ambrozaitį pasveikino kultūros viceministrė Agneta Lobačevskytė. „Jūs išradingai rengiate koncertines programas, turtinančias choro repertuarą ir klausytojų dvasią. Jūsų nupintas chorinės muzikos vainikas įprasmina Lietuvos kultūros ir meno vertybes. Linkime ir įžengus į penktąją dešimtį išlikti kūrybingiems ir energingiems, kad mūzos lydėtų Jus muzikos meno kelyje“, - linkėjo viceministrė.

Kolektyvą sveikino ir Šiaulių miesto savivaldybės, Šiaulių filharmonijos, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos, kitų Lietuvos koncertinių įstaigų ir kolektyvų atstovai.

Valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ įkūrimo oficiali data - 1974 metų gruodžio 31-oji. Tai buvo pirmasis senosios muzikos ansamblio koncertas, kuris išaugo į gražią tradiciją - kasmet rengiamus naujametinius koncertus.

Dirigentas Sigitas Vaičiulionis įkūrė vokalinį senosios muzikos ansamblį, vienintelį Lietuvoje tada dainavusį Renesanso ir baroko epochų kompozitorių kūrinius. 1979 m. choras buvo pavadintas „Polifonija“. 1986-aisiais jam suteiktas profesionalaus kolektyvo statusas, choras tapo Lietuvos valstybinės filharmonijos Šiaulių valstybiniu kameriniu mišriuoju choru.

„Polifoniją“ palikus ilgamečiams jo vadovams Danutei ir Sigitui Vaičiulioniams, 2006-2010 m. juos buvo pakeitęs Gediminas Ramanauskas. Nuo 2011-ųjų sausio 31 d. choro vadovo pareigas eina Tomas Ambrozaitis.

Kolektyvas yra koncertavęs su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Šv. Kristoforo ir Lietuvos kameriniais orkestrais, taip pat su žymiais Švedijos, Italijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos orkestrais.

„Polifonijos“ iniciatyva kasmet rengiamas Šiaulių tarptautinis Velykų muzikos festivalis „Resurrexit“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.