Vakaronėje skleisis M. K. Oginskio gyvenimo kelionė

Seimas 2015-uosius yra paskelbęs M. K. Oginskio metais.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 26, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:34 AM

Šiuo renginiu tęsiamas ciklas „Užmirštieji Vilniaus šviesuliai“, kurio metu prisimenamos iškilios XIX a. asmenybės.

M. K. Oginskio kūrybą pristatys literatūrinio scenarijaus ir režisūrinio sumanymo autorė aktorė Virginija Kochanskytė, tarptautinių konkursų laureatės pianistė Šviesė Čepliauskaitė ir dainininkė Giedrė Zeicaitė.

Teatralizuotame vakare per M. K. Oginskio muzikinį ir literatūrinį palikimą, biografijos faktus ir atsiminimus skleisis įdomi valstybės ir visuomenės veikėjo gyvenimo kelionė – jo svajonės, troškimai, išbandymai, dramatiški patyrimai, apmąstymai.

Tokie vakarai gan dažnai buvo rengiami paties M. K. Oginskio rezidencijoje Zalesėje (Baltarusija), pramintoje „Šiaurės Atėnais“.

Programa „Mykolas Kleopas Oginskis: Tėvynei skiriu turtus, darbus ir gyvenimą“ jau apkeliavo nemažai Lietuvos koncertinių salių, kamerinių erdvių, buvo parodyta Lenkijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, pristatyta įvairiuose festivaliuose.

M. K. Oginskis buvo politikas, diplomatas, Abiejų Tautų Respublikos Seimo narys, Vilniaus universiteto mokslo tarybos garbės narys, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės sukilėlių vyriausybės narys, socialinių reformų idėjų puoselėtojas, rašytojas memuaristas, kompozitorius.

Seimas 2015-uosius yra paskelbęs M. K. Oginskio metais.

Šiemet sukanka 250 metų, kai gimė šis iškilus valstybės ir visuomenės veikėjas, diplomatas ir kompozitorius. Šią sukaktį UNESCO įtraukė į pasaulio kultūrai, švietimui, mokslui, istorinei atminčiai svarbių sukakčių sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.