Kultūros ministerijos garbės ženklas įteiktas V. Gerulaičiui

Vasario 11 d. kultūros ministras Šarūnas Birutis įteikė Kultūros ministerijos garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ muzikologui, pedagogui, radijo ir televizijos laidų vedėjui Viktorui Gerulaičiui.

Muzikologui V.Gerulaičiui (kairėje) apdovanojimą įteikė kultūros ministras Š.Birutis.<br>Rengėjų nuotr.
Muzikologui V.Gerulaičiui (kairėje) apdovanojimą įteikė kultūros ministras Š.Birutis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:43 PM

Aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas Viktorui Gerulaičiui įteiktas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

„Dėkoju Jums ypač už edukacinę, šviečiamąją veiklą, ugdant mūsų visuomenės ir jaunosios kartos muzikinį skonį, rūpinantis Lietuvos klausytojų ir žiūrovų plačiu kultūriniu akiračiu ir išprusimu. Jūs rašote puikias muzikos istorijos knygas, rengiate vadovėlius, iš kurių mokosi ne tik būsimieji muzikos profesionalai“, – įteikdamas apdovanojimą sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

„Savo užrašuose radau protingą mintį, kad didelės knygos yra vertingi meno kūriniai, bet dideli meno kūriniai nejaudina masių. Tai yra visiška tiesa. Eidamas į mases, aš ir siekiu, kad mano informacija šiek tiek pakylėtų plačiąją auditoriją, kad ji suprastų ir įvertintų tą didelį meno kūrinį. Šis nuostabus ženklas prasmingu pavadinimu įpareigoja tai ir daryti, kiek leidžia jėgos“, – sakė muzikologas, muzikos švietėjas Viktoras Gerulaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.