Teatro mėgėjai bilietus galės įsigyti ir knygynuose

Teatro ir kultūros renginių gidas Teatrai.lt pristato naujieną – pirmąsias teatro kasas, įrengtas knygynuose. Čia, kaip ir įprastose bilietų platinimo vietose, gyventojai galės įsigyti bilietą į norimą spektaklį, sužinoti teatrų repertuaro naujienas bei pasinaudoti išskirtinėmis akcijomis. Naujosios teatro kasos jau veikia 18-oje „Vagos“ knygynų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Teatro ir kultūros renginių gidas Teatrai.lt pristatė naujieną – pirmąsias teatro kasas, įrengtas knygynuose.<br>Rengėjų nuotr.
Teatro ir kultūros renginių gidas Teatrai.lt pristatė naujieną – pirmąsias teatro kasas, įrengtas knygynuose.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:29 AM

„Šia plėtra siekiame ne tik populiarinti teatrą, bet ir sukurti kuo patogesnę infrastruktūrą teatro lankytojams. Norėdami būti kuo arčiau jų, atidarome kasas jų pamėgtose vietose – pirmiausiai knygynuose, kur buriasi išsilavinę ir kultūros renginius lankantys gyventojai. Vėliau, įvertinę poreikį, bilietus pardavinėsime ir daugiau išskirtinių vietų“, – teatro kasų knygynuose idėją pristatė Teatrai.lt atstovė Dovilė Poniškaitienė.

Daugiausia, 12 naujų kasų jau veikia „Vagos“ knygynuose Vilniuje, dvi – Kaune, pora – Klaipėdoje bei po 1 kasą Šiauliuose ir Panevėžyje.

„Knygynas šiandien tapo ta vieta, kur žmonės ateina ne tik nusipirkti naujos knygos, bet ir pailsėti ar susitikti su draugais. Tikime, kad galimybė šioje vietoje įsigyti bilietą į teatrą taps populiaria ir gražia tradicija“, – tęsė Teatrai.lt atstovė.

Praėjusiais metais Teatrai.lt pardavė beveik 9 tūkst. teatro bilietų. Tarp pačių populiariausių – Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) spektakliai. Vieną laukiamiausių LNDT premjerų, spektaklį „Kankinys“, renginio metu pristatė pats režisierius Oskaras Koršunovas.

„Įtempto siužeto spektaklis „Kankinys“ pasakoja apie moksleivį, kuris, pradėjęs skaityti Bibliją, šią knygą paverčia ir aplinkinių kankinimo priemone, nes manosi vienintelis žinąs, kas gerai, o kas blogai. Kūrinys kviečia susimastyti apie daug metų puoselėtų Europos vertybių silpnumą ir dabartines problemas, į kurias nerandame atsakymų“, – kūrinio aktualumą pabrėžė režisierius.

Spektaklis „Kankinys“ pastatytas pagal to paties pavadinimo šiuolaikinio vokiečių dramaturgo Mariaus von Mayenburgo pjesę. Pagrindinio veikėjo Benjamino vaidmens autorius – Oskaro Koršunovo studentas Kęstutis Cicėnas, biologijos mokytojos – LNDT aktorė Monika Vaičiulytė. Spektaklyje taip pat vaidina LNDT trupės aktoriai: Algirdas Dainavičius, Marius Repšys, Džiugas Siaurusaitis, Remigijus Bučius, Nelė Savičenko, Jolanta Dapkūnaitė bei du Oskaro Koršunovo studentai – Laurynas Jurgelis bei Inga Šepetkaitė. Į šio spektaklio premjerą Lietuvos nacionalinis dramos teatras žiūrovus pakvies kovo 6 dieną.

Renginio metu LNDT atstovė pristatė ir labai laukiamas LNDT Didžiosios salės premjeras – Europos teatro patriarcho Krystiano Lupos režisuotą Thomaso Bernhardo „Didvyrių aikštę“, kurią Lupa interpretuos su būriu iškiliausių Lietuvos teatro asmenybių, ir Eimunto Nekrošiaus kuriamą spektaklį pagal istorinę Aleksandro Puškino tragediją „Borisą Godunovą“.

Bilietus į LNDT premjeras teatro lankytojai jau gali įsigyti tiek interneto svetainėje Teatrai.lt, tiek fizinėse kasose, įrengtose knygynuose „Vaga“.

Teatrai.lt siekia ne tik populiarinti kultūrinį gyvenimą, bet ir remti kūrėjus. Šiuo metu portalas bendradarbiauja su Lietuvos muzikos ir teatro akademija, kuriai nuo kiekvieno parduoto bilieto skiria po 0,10 Lt (0,03 EUR) LMTA studentų kaupiamajai stipendijai. Ši parama skaičiuosis ir nuo kiekvieno knygyne parduoto bilieto.

Apie Teatrai.lt:

2010 m. rugsėjį startavęs portalas www.teatrai.lt, į vieną virtualią erdvę sujungia Lietuvos teatrus, meno organizacijas, koncertų sales ir jų lankytojus. Gidas pateikia žiūrovams visą aktualią informaciją: žinias apie premjeras, spektaklius, koncertus, repertuarus, naujausias recenzijas, pokalbius su teatro bei klasikinės muzikos pasaulio žmonėmis ir yra didžiausias teatro bilietų pardavimo kanalas Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.