Prasideda aštuntoji „Sidabrinių gervių“ kelionė

Pavasaris Lietuvoje jau neįsivaizduojamas be kino elitą suburiančių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“. Aštuntus metus ceremoniją rengianti apdovanojimų steigėja ir teikėja „Lietuvių kino akademija“ (LiKA) pradeda šių metų „Sidabrinės gervės“ kelionę ir kviečia kino kūrėjus teikti paraiškas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-02 12:53, atnaujinta 2018-01-11 21:29

Pretenduoti į šių metų apdovanojimus galės filmai, kurie kino teatrų ekranuose pasirodė nuo 2014 m. balandžio 1 d. iki 2015 m. balandžio 1 d. Filmo sukūrimo pabaiga laikoma oficiali jo premjera. Kino kūrėjai galės rungtis 16-oje nominacijų. Taip pat „Sidabrinės gervės kiaušiniu“ bus įvertintas geriausias studento darbas, o „Auksinė gervė“ nutūps profesionalui už viso gyvenimo nuopelnus kinui.

LiKA nuostatose numatyta, kad apdovanojimams gali būti teikiami tik nacionaliniai filmai, kaip juos apibrėžia LR Kino įstatymas. Pateikti savo filmų paraiškas galima tik elektroniniu būdu, užpildžius formą oficialioje LiKA svetainėje – www.lika.lt.

„Kino kūrėjai savo filmų paraiškas galės pildyti mėnesį – nuo kovo 2 d. iki balandžio 2 d. Taryba sudarys komisiją, kuri nuo balandžio 3 d. iki 20 d. atrinks skirtingose kategorijose nominuotus filmus“, – taisykles priminė LiKA direktorė Lina Buzelytė.

Laureatai bus renkami slapto balsavimo metu nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Už nominuotus filmus, aktorius, scenaristus ir kūrėjus balsuos 88 tikrieji LiKA nariai, kurių sąrašas skelbiamas oficialioje svetainėje.

Laureatai ir nominantai bus paskelbti iškilmingoje ceremonijoje 2015 m. gegužės 30 d. Aštuntuosius Lietuvos kino apdovanojimus „Sidabrinė gervė" tiesiogiai transliuos nacionalinis transliuotojas LRT.

Informaciją apie atskrendančias „Sidabrines gerves“ sekite oficialiose LRT ir LiKA svetainėse, taip pat LRT, „Sidabrinė gervė“ bei LiKA socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.