Operėlės Zuikis puikis kvies vaikus žaisti kartu

„Kai mes buvome vaikai, mums skaitydavo pasaką „Zuikis puikis“. Jos mėgo klausytis ir mūsų vaikai. Dabar Zuikis – vėl su mumis“, – džiaugėsi kompozitorius Sigitas Mickis, sukūręs kamerinę operą vaikams pagal daugeliui žinomą Eduardo Mieželaičio poemą.

Zuikį puikį įkūnys dainuojantis ir šokantis aktorius T.Dapšauskas.<br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr.
Zuikį puikį įkūnys dainuojantis ir šokantis aktorius T.Dapšauskas.<br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:24 AM

Kovo 14 ir 15 d. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro kamerinėje salėje įvyks pirmieji premjeriniai „Zuikio puikio“ spektakliai.

Tai daugeliu atžvilgių neįprastas kūrinys. Operėlėje bus labai daug šokio ir judesio, grieš netipiškas orkestras, dainuos LNOBT vaikų operos studijos choras (vadovė Samanta Bielskytė).

Smalsusis Zuikis pukis taip pat ne tik dainuos, bet ir šoks. Smagios muzikos ir veiksmo kupinas spektakliukas pakvies 3-7 metų vaikus į mokyklėlės atidarymą. Patas Zuikis puikis į ją keliaudamas patirs daugybę nuotykių ir išbandymų.

Naujasis veikalas parašytas būtent kamerinei salei, jauniausių žiūrovų auditorijai, todėl bus neilgas ir suprantamas vaikams. Tačiau jo autorius pabrėžė, jog operėlės muzika pakankamai moderni – jis siekęs, kad muzika patiktų jam pačiam.

„Tikiuosi, vaikai išeis iš spektaklio niūniuodami jo melodijas“, – vylėsi S.Mickis.

„Zuikio puikio“ žiūrovus teatras pasitiks jaukia aplinka – specialiai šiam spektakliai pagaminta per 200 spalvingų pufų, ant kurių galės įsitaisyti vaikai su tėveliais.

Mažyliai bus kviečiami įsitraukti kartu su artistais į mokyklinius žaidimus, dainuoti ir šokti. Pasak operos režisierės ir choreografės Jūratės Sodytės, įvairaus amžiaus vaikai ras spektaklyje sau įdomių dalykų.

Drauge su „Zuikiu puikiu“ LNOBT debiutuoja visa kūrėjų ir statytojų komanda. Ši opera – pirmasis savarankiškas dirigento Juozo Manto Jauniškio kaip meno vadovo darbas.

LNOBT dar nėra skambėjusi S.Mickio muzika. Nemažai kūrinių parašęs Keistuolių teatrui, kuriame buvo pastatyta ir jo pirmoji opera vaikams „Mamulė Mū“, S. Mickis 2012 m. dalyvavo LNOBT ir Lietuvos kompozitorių sąjungos surengtame kamerinės operos vaikams konkurse ir 2013 m. buvo išrinktas jo nugalėtoju. Šitaip jo pasiūlyta opera „Zuikis puikis“, kuriai jis pats parašė ir libretą, pateko į LNOBT kūrybinius planus.

Pirmą kartą LNOBT išvysime ir scenografo Kristijono Sipario, kostiumų dailininkės Neringos Keršulytės bei šviesų dailininko Justo Jackevičiaus darbus.

J.Sodytės pirmasis savarankiškas režisūrinis darbas LNOBT buvo 2014-ųjų Europos operos dienoms skirtas J.S.Bacho „Kavos kantatos“ pastatymas. Kaip režisierių asistentė ji dirbo operų „Madam Baterflai“, „Žydė“, „Eugenijus Oneginas“, „Sevilijos kirpėjas“ ir daugelio kitų veikalų pastatymuose.

Spektaklyje Zuikį puikį skirtingose sudėtyse vaidins aktoriai Tomas Dapšauskas ir Tomas Pukys, kitus personažus įkūnys dabartiniai ir buvę LNOBT operos stažuotojai Šarūnas Šapalas ir Rokas Šveisteris (Griežtasis mokytojas) bei Aistė Miknytė ir Vilija Mikštaitė (Griežtoji mokytoja), grupė šokėjų.

„Zuikis puikis" taip pat bus rodomas kovo 28, balandžio 11, 18, 25, gegužės 17 ir 24 d. Pastatymo partneris – Lietuvos kompozitorių sąjunga.

S.Mickio operos vaikams „Zuikis puikis“ pirmosios premjeros LNOBT kamerinėje salėje – kovo 14 d. 12 val. ir kovo 15 d. 16 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.