Iš Nidos – su klausimu: ar gali kūrėjas pabėgti nuo politikos?

Tūkstančius lankytojų sutraukiančio Tarptautinio Thomo Manno festivalio Nidoje rengėjai nutarė pristatyti pajūrio menų šventę sostinėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2015, 12:36 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:12 AM

Kovo 20 d. Chodkevičių rūmuose viešės delegacija iš gražiausio Lietuvos pajūrio kurorto Nidos. Pirmą kartą Th.Manno festivalio rengėjai pristatys savo kūrinį sostinėje.

Be to, šiais metais Th.Manno kultūros centras mini savo 20-metį. Tai proga supažindinti vilniečius, vasarą plūstančius į Nidą, su šios kultūros įstaigos veikla.

Th.Manno kultūros centras buvo įkurtas 1995-aisiais, siekiant paskatinti Baltijos regiono šalių kultūrinį bendradarbiavimą, ypač lietuvių ir vokiečių kultūrų dialogą.

Per 20 gyvavimo metų centras tapo svarbia skirtingų kultūrų susitikimo vieta, buriančia įvairių seminarų, konferencijų, simpoziumų, diskusijų, vasaros stovyklų ir plenerų dalyvius iš Baltijos regiono šalių.

Kultūros centrui skleisti humanistines idėjas itin padeda nuo 1997-ųjų rengiamas kasmetis Th.Manno festivalis.

Praėjusią vasarą jis pradėjo penkerių metų ciklą „Modernybės palikimas. Šimtas metų po Didžiojo karo“ programa „Šimtmečio vasara“, skirta Pirmojo pasaulinio karo pradžiai.

Šiais metais liepos 11–18 dienomis ciklas bus tęsiamas programa „Sąžinės proveržis“. Jos temą įkvėpė paties rašytojo Th.Manno biografija. Mat per karą tarp Th.Manno ir jo brolio Heinricho kilo ideologinis konfliktas, kurio peripetijos šiandien aktualios kaip niekada anksčiau.

Ar gali kūrėjas būti apolitiškas, ar turi būti politiškai angažuotas? O gal įmanoma pasitraukti į „grynojo meno“ sferą?

Vakaras Chodkevičių rūmuose primins šiuos amžinus klausimus ir atskleis kitas artėjančio festivalio intrigas.

Mintimis apie Th.Manno kultūros centro istoriją ir veiklą su publika dalysis pirmoji centro vadovė Vitalija Teresa Jonušienė. Praėjusius ir ateinantį festivalius pristatys centro direktorė Lina Motuzienė.

Vakaro publikos laukia ir koncertas, priminsiantis praėjusios vasaros nuotaikas. Koncertą ves Th.Manno kultūros centro kuratoriumo narė, muzikologė Vytautė Markeliūnienė. („Sostinė“)

Vakaras „Thomo Manno festivalio atgarsiai“ Chodkevičių rūmuose vyks kovo 20 d. 18 val. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.