Teatras gali užburti net ir trimečius žiūrovus

Nuo kelerių metų vaikui tampa įdomus teatras? „Vos tik jis atsistoja

Pamokas Teatriuke veda „Acting Up“ aktorė C.Noonan iš Airijos.
Pamokas Teatriuke veda „Acting Up“ aktorė C.Noonan iš Airijos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:20 AM

„Kuriant patiems mažiausiems, iki 3 metų, vaikams kartu tenka kurti ir suaugusiesiems – juk tokio amžiaus publika ateina su tėvais, globėjais, auklėtojais.

Vaikai laimingi tuomet, kai laimingi, ramūs tėvai. Teatras yra ta vieta, kur tiek maži, tiek dideli tikisi patirti gyvą stebuklą, gerai praleisti laiką, ką nors sužinoti. Valandėlei pamiršti „ekranėlius“, – teigė Teatriuko trupės aktorė Dalia Mikoliūnaitė.

Renginių tokio amžiaus publikai Lietuvoje labai mažai. Todėl Teatriuko studijoje Vilniuje, Aukštaičių g. 6, penktadieniais 10 valandą vyksta teatro pamoka „Vintage Voices“ („Atobalsiai iš senovės“), kurią veda „Acting Up“ aktorė Cliodhna Noonan iš Airijos.

Tai pirmoji draugiška teatro patirtis, kur muzika, paprasti eilėraštukai, pirštų teatras, ramiai atveda į teatro pasaulį. Dažnai ir pirmą kartą.

Pamoka vyksta anglų kalba, tačiau mažiukams tai ne kliūtis suprasti, kad dramblys turi labai ilgą straublį, beždžionėlės mėgsta šokinėti ir kartais parpuola.

O kiekvienas grojantis būgneliu duoda ritmą, pagal kurį žygiuoja visa grupė. Tai tik dar kartą parodo, kad meno kalba yra universali.

Po teatro pamokos – pradinukų ir darželio grupių ekskursijos po patį mažiausią Lietuvos teatrą.

„Mes tikime, kad vaikas, net labai jauno amžiaus, auginamas menu, bus jautresnis, geresnis ir kurs savo pasaulį, paremtą pagarba ir teisingumu. Tai vienas būdų, kaip mažinti patyčias mokyklose, netoleranciją ir auginti sveiką ateities visuomenę“, – sakė D.Mikoliūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.