Jauniausioji menininkų karta kviečia į kosminę odisėją

Sostinės galerijoje „Oslo namai – meno erdvė“ balandžio 11-ąją atidaroma jaunųjų menininkų kūrybos paroda „Kosminė odisėja“. Skambiai pavadintas studentų meno festivalis balandžio mėnesį įtrauks į savo verpetus visą Vilnių.

„Kamufliažas“. Iš jaunųjų menininkų projekto „Kosminė odisėja“.
„Kamufliažas“. Iš jaunųjų menininkų projekto „Kosminė odisėja“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2015, 7:04 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:41 AM

Vilniaus dailės akademijos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos jaunieji kūrėjai jau antrus metus kviečia į Kosminę odisėją, kurios metu jie reaktyviniais kūrybos pliūpsniais nusėja kultūrines padanges savo darbais. Šiais metais festivalis vyks balandžio 10-24 dienomis ir, kitaip negu pernai, užims ne tik Senamiesčio, bet ir Naujamiesčio erdves. Taip siekiama prisidėti prie idėjos paversti Naujamiestį gyvu, kūrybingu miesto rajonu, atverti dar daugiau erdvių menui ir interaktyvaus pobūdžio renginiams. Taip pat šiemet bus siūloma itin įvairiapusiška renginių programa – Pop up galerijos, kontaktų vakaras, parodos, performansai, tiesioginės transliacijos iš kitų VDA fakultetų, dirbtuvės, kinas, slaptas knygynas, poezijos skaitymai, koncertai ir kt.

Tai vienintelis dviejų savaičių trukmės tarpdisciplininis menų festivalis Vilniuje, gausus kultūros renginių, suteikiantis progą lankytojams nemokamai susipažinti su jauniausios menininkų kartos idėjomis bei tendencijomis. O kūrėjai gali pristatyti savo kūrinius ne tik galerijų patalpose, bet ir industrinėse Naujamiesčio erdvėse, kur drąsiai galima nepaisyti akademinių kūrybos apibrėžimų, eksperimentuoti, kurti bendrus tarpdisciplininius ir performatyvius kūrinius, rengti dirbtuves, seminarus, taip dar karjeros pradžioje atrandant savitą raiškos būdą ir savą auditoriją.

Kelionės pradžia – balandžio 10 d. 18 val. parodų salėse „Titanikas“ (I a., Maironio g. 3, Vilnius).  Jaunųjų menininkų parodos „Kosminė odisėja“ atidarymas. Balandžio 11 d. 18 val. Galerija „Oslo namai – meno erdvė“ (Mindaugo g. 27, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.