„Kūrybiška Europa“ nepagailėjo eurų ir kauniečių sumanymams

Jau paskelbti šiemetiniai programos „Kūrybiška Europa“ paprogramės „Kultūra" tarptautinio

Prieš dvejus metus vykusios Kauno bienalės „Unitekstas“ atidarymo akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš dvejus metus vykusios Kauno bienalės „Unitekstas“ atidarymo akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 14, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:24 PM

Lietuvos organizacijoms šie metai itin sėkmingi, – bendradarbiavimo projektams vadovaus Kauno bienalė ir „Soros House International“, o kartu su partneriais juos įgyvendins kūrybinės dirbtuvės „Beepart“, tarptautinis festivalis „Kaunas Photo“ bei asociacija „Aukštelkės specialiosios olimpiados klubas“.

Bendradarbiavimo projektams vadovausianti Kauno bienalė – viena sėkmingiausių Lietuvai „Kūrybiškos Europos“ (anksčiau – „Kultūra 2007-2013“) programoje atstovaujančių projektų. Anot Lietuvos kultūros instituto koordinuojamos programos „Kūrybiška Europa“ vadovės Lietuvoje Eglės Deltuvaitės, „pagal programą „Kūrybiška Europa“ bienalė finansavimą gauna pirmą kartą, tačiau sėkmingiausia ji yra todėl, kad jau trečią kartą iš eilės gauna kaip lyderė – Lietuvoje tokio atvejo dar nėra buvę, o ir ES jis – irgi ne dažnas. Tai reiškia, kad Kauno bienalė sugeba keistis ir prisitaikyti prie naujų prioritetų ir aktualijų, neprarasdama savo veido“.

Soros House International“ šiemet taip pat tapo viena bendradarbiavimo projektams vadovaujančių organizacijų. Jos iniciatyva bus kuriama daugiakalbė internetinė svetainė, tapsianti tarptautine platforma profesionaliems ir pradedantiesiems poetams bei vertėjams. Šioje svetainėje ketinama ne tik suteikti bendravimo tarpusavyje galimybę poetams, vertėjams, tačiau ir skatinti domėjimąsi poezija žaidimų pagalba, sukurti virtualią poezijos biblioteką, talpinančių rašytinę, audio- ir videokūrybą, inicijuoti įvairius tarptautinius poezijos renginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.