Lietuviški sodai skinsis kelią į UNESCO

Kultūros ministerijoje

Lietuva stengsis šiaudinius sodus įtraukti į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuva stengsis šiaudinius sodus įtraukti į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2015, 11:44 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:34 PM

Konferencija bus pirmasis žingsnis stengiantis sodus įtraukti į nematerialaus kultūros paveldo registrą, esantį Lietuvos teritorijoje, o vėliau ir į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Sodai yra priskiriami prie paprotinių menų, tačiau šiandien tai – nelabai išpopuliarinta liaudies meno šaka. Kadangi sodai – nykstantys, neilgalaikiai ir trapūs dirbiniai, ne itin daug jų ir muziejuose. Tačiau pastaruoju metu juntamas vis didėjantis susidomėjimas šiais tautinio paveldo šedevrais. Šis Lietuvos kultūros paveldas yra vertinga Baltijos jūros regiono, Europos ir pasaulio kultūros paveldo dalis. Sodas buvo pasirinktas kaip Lietuvos simbolis Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai.

Tarptautinė konferencija paskatins įvairiapusišką bendradarbiavimą su kaimyninėmis šalimis Baltarusija, Rusija, Ukraina, Suomija, Švedija, Latvija, kuriose taip pat rišami sodai.

Svečiai iš užsienio valstybių konferencijoje skaitys pranešimus, kuriuose klausytojams bus pristatomi naujausi sodų paieškos, jų tyrinėjimo, fiksacijos, analizavimo ir sklaidos metodai jų atstovaujamose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.