Jaunų grafikių paroda – lyg nuotykis

Galerija „Oslo namai – meno erdvė“ tęsia atradimų seriją ir pristato dviejų Vilniaus dailės akademijos absolvenčių – grafikių Eglės Ruibytės ir Mildos Dainovskytės fotografikos parodą „Žemė“.

„Vieta“.
„Vieta“.
M.Dainovskytė. „Arka“.
M.Dainovskytė. „Arka“.
M.Dainovskytė. „Kelmas“.
M.Dainovskytė. „Kelmas“.
E.Ruibytė. „Kosovo respublika“.
E.Ruibytė. „Kosovo respublika“.
„Lentvario vietos“.
„Lentvario vietos“.
„Rėmuose“.
„Rėmuose“.
„Rutulys“.
„Rutulys“.
Daugiau nuotraukų (7)

lrytas.lt

Jun 18, 2015, 1:55 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 2:38 PM

„Vaikystėje žaisdavome „Žemę“, kai, norint praplėsti savo smėlyje nubrėžtas teritorijas, į žemę reikėdavo mesti peilį ir taip atsiriekti teritorijos gabalą. Visai kaip ir šis žaidimas žodis „žemė“ apima dvi skirtingas reikšmes – vieną labiau asmeninę, o kitą labai globalią. Tad šioje parodoje ir surandame šias skirtingas žiūros perspektyvas, kai savitas E.Ruibytės geopolitinis tyrimas pereina į žemiškas, vietines M.Dainovskytės patirtis“, – pristatydami parodą teigė jos rengėjai.

Formų, spalvų ir faktūrų žaismas lyg delionė įtraukia žiūrovą ir smulkiausių detalių lyg slaptų kodų ieškojimas menininkių paveiksluose padaro šią parodą lyg nuotykį, kuris, sukant ratus parodų salėje, vis apauga ir poezija, ir istorijomis, ir nematytais grafiniais dariniais.

E.Ruibytės ir M.Dainovskytės fotografikos parodos „Žemė“ atidarymas. Birželio 18 d. 18 val. Galerija „Oslo namai – meno erdvė“ (Mindaugo g. 27, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.