Vasaros nuotaika Užutrakyje dalysis trio „FortVio“

Sekmadienį Užutrakio dvaro rūmuose koncertuos gerai žinomas kamerinės muzikos kolektyvas – fortepijoninės muzikos trio „FortVio“. Jos nariai – Indrė Baikštytė (fortepijonas), Ingrida Rupaitė (smuikas) ir Povilas Jacunskas (violončelė) specialiai šiam vakarui sudarė metų laiką, elegantišką aplinką ir dėmesingos publikos lūkesčius atitinkančią programą. Baltojoje rūmų salėje skambės Josepho Haydno, Sergejaus Rachmaninovo, Eduardo Balsio, Broniaus Kutavičiaus, Astoro Piazzollos kūriniai.

Festivalio Užutrakio vakarai koncertui fortepijoninis trio „FortVio“ parinko vasarišką plevenimą primenančią ir skatinančią džiaugtis muziką.
Festivalio Užutrakio vakarai koncertui fortepijoninis trio „FortVio“ parinko vasarišką plevenimą primenančią ir skatinančią džiaugtis muziką.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-23 12:05, atnaujinta 2017-10-24 12:40

„Turime labai platų repertuarą, kurį sukaupėme per trio veiklos dešimtmetį. Festivalio Užutrakio vakarai koncertui parinkome vasarišką plevenimą primenančią ir skatinančią džiaugtis muziką. Nuoširdžiai ja pasidalysime su puikia, labai išprususia Užutrakio vakarų publika, kuriai koncertuoti didelis malonumas“, – sakė pianistė I.Baikštytė.

Fortepijono virtuozė Užutrakio vakaruose yra koncertavusi pernai su kontrabosininku Donatu Bagursku bei užpernai su smuikininku Viktoru Dernovskiu, o šįkart mielai sugrįžta su savo bendraminčių kolektyvu „FortVio“.

Trio muzikantai, nors nuolat dirba pedagoginį darbą, savo gyvenimo neįsivaizduoja be intensyvios koncertinės veiklos. „FortVio“ yra prestižinių šalies bei užsienio konkursų dalyvis bei laureatas, kurio sėkmingą veiklą vainikavo 2014 metais skirta Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija.

„Be koncertinės veiklos negaliu gyventi ir aš, ir mano kolegos. Tai pomėgis, tai gyvenimo būdas, tai dvasios skrydis. Pernai skirta premija yra labai didelis džiaugsmas, kad mūsų veikla prasminga, kad ji pastebėta. Stengiamės, kad žmonės pamiltų kamerinę muziką, ją populiariname. Savo koncertuose kalbame, pasakojame ir grojame, kad muzika būtų artima, sudomintų, teiktų džiaugsmą“, – dalijosi mintimis pianistė I.Baikštytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?