Trakų Vokės dvaro šeimininkai džiaugiasi: „Dvaras turi draugų“

Praėjusį rugsėjį plačiajai visuomenei atvertas Trakų Vokės dvaras sekmadienį kultūros gerbėjus stebino klasikine muzika ir lankytojų iš visos Lietuvos gausa. Per metus kultūrinis gyvenimas dvare, kai jį perėmė valdyti Vilniaus miesto savivaldybė, gerokai suaktyvėjo – čia nuolat vyksta renginiai bendruomenei, Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams iš kitų Lietuvos miestų bei užsienio.

Per Trakų Vokės dvaro šventę koncertavo ansamblis „Artistico“.
Per Trakų Vokės dvaro šventę koncertavo ansamblis „Artistico“.
Į Trakų Vokės dvaro gimtadienį susirinko gausus būrys svečių.
Į Trakų Vokės dvaro gimtadienį susirinko gausus būrys svečių.
Trakų Vokės dvare veiki rudeninių gėlių – jurginų – paroda.
Trakų Vokės dvare veiki rudeninių gėlių – jurginų – paroda.
Gimtadienio šventės rengėja N.Jagelavičienė.
Gimtadienio šventės rengėja N.Jagelavičienė.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Aug 31, 2015, 12:38 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:49 AM

Vienerių metų aktyvios kultūrinės veiklos šventėje dalyvavo per pusantro šimto žmonių – Trakų Vokės gyventojai ir žinomi žmonės iš sostinės.  VšĮ „Trakų Vokės dvaro sodyba“ direktoriaus pavaduotoja Nijolė Jagelavičienė paklausta, kaip pavyko per metus nuveikti tiek daug darbų – surengti tarptautinį tapybos plenerą, nuolat rengti popietes senjorams gyvos muzikos apsuptyje, pusryčių ant žolės renginius, suvienijančius bendrai veiklai ir pokalbiams gyventojus, – pabrėžė, kad tai – atkaklaus ir nuoširdaus darbo rezultatai.

„Į dvarą sugrįžo gyvybė, šiluma, bendravimas, atsirado žmonių noras čia ateiti. Be to, atsirado ir daug tokių, kurie sužinojo, kad šalia Vilniaus yra toks nuostabus architektūrinis objektas. Kai kuriuos renginius, pavyzdžiui, tarptautinį plenerą „Menas paveldui“ pavyko pakelti į aukštesnį lygį – šiemet jame dalyvavo net ir Venecijos bienalių dalyvis Edmunds Lucis“, – džiaugėsi N.Jagelavičienė.

Pasak šventės rengėjų, dedama daug pastangų, kad dvaras ir jo aplinka dar labiau klestėtų – jo valdose yra apie 17 pastatų.

„Turime daug planų, kaip panaudoti visus pastatus, esančius dvare. Juk kadaise čia buvo ir bitynas, ir sūrių gamykla, ir upėtakių veisykla, ir daug ko kito. Daug dėmesio, pritraukus ES lėšų, bus skirta ir prancūzų architekto Edouardo Francois Andre parkui“, – netolimos ateities planus pristatė N.Jagelavičienė.

„Kasmet atrandu vis gražėjantį dvarą. Stebina ir kokybiškų renginių gausa – čia viskas taip idėjiškai susilieja su aplinka, kad, regis, jog preciziškai išlaikomos senosios dvaro tradicijos. Malonu pabėgti iš Vilniaus šurmulio ir paklaidžioti Tiškevičių parko takais“, – įspūdžiais dalijosi grafikė Vilija Galdikaitė.

Per Trakų Vokės dvaro šventę koncertavo ansamblis „Artistico“. Jis dovanojo klausytojams Johanno Sebastiano Bacho, Felixo Mendelssohno ir kitų kompozitorių kūrinius.

„Dvaras turi draugų“, – uždarydama renginį šypsodamasi konstatavo N.Jagelavičienė. Šį rudenį lankytojai Trakų Vokės dvare gali apžiūrėti šiųmetinę plenero „Menas paveldui 2015“ parodą ir ankstesnių metų plenero dalyvių kūrinius. Čia taip pat veikia įspūdinga rudeninių gėlių – jurginų – paroda, kurią dovanojo VU Botanikos sodas Kairėnuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.