Orkestras NICO nesitveria savo kailyje be staigmenų

Jau spalio 5 d. Vilniaus rotušėje Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO į sceną žengs net du kartus – šventinius 10–ojo sezono atidarymo koncertus klausytojai galės išgirsti 18 ir 20 val. Koncerto programoje – pirmą kartą Lietuvoje atliekami britų kompozitoriaus Maxo Richterio perkomponuoti garsieji Antonio Vivaldi „Metų laikai“ ir orkestro NIKO gerbėjų pamėgta Gedimino Gelgoto muzika.

Dešimtąjį sezoną orkestras NIKO pradės dviem koncertais.
Dešimtąjį sezoną orkestras NIKO pradės dviem koncertais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2015, 3:14 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 5:59 AM

Pirmieji dveji kolektyvo gyvavimo metai scenoje prabėgo prie pultų sėdint dvidešimčiai muzikantų. Šiandien NIKO scenoje kuria akademinei muzikai netikėtas muzikines patirtis – į savo atliekamos minimalistinės muzikos repertuarą įtraukia ne tik styginiais instrumentais profesionaliai atliekamą muziką, bet ir judesį, tekstą bei dainavimą, o savo atliekamą repertuarą vadina progresyviąja klasika.

Daugiau kaip vienuolika mėnesių intensyvių repeticijų ir koncertų per metus, daugiau kaip penkiasdešimties pasirodymų per sezoną – analogų neturintis orkestras yra nuolatos išlaikomas kolektyvo gerbėjų bei klausytojų. Užsienio kritikų vadinamas „roko muzikos žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje scenoje“, NIKO pasirodo ne tik filharmonijose ar šiuolaikinio meno centruose, bet ir netradicinėse erdvėse: nuo bažnyčių, naktinių klubų iki arenų ar oro uostų. Koncertinė orkestro geografija aprėpia Didžiąją Britaniją, Švediją, Šveicariją, Austriją, Lenkiją, Ukrainą, Latviją, Rusiją, Jungtines Amerikos Valstijas.

Orkestro nariai – tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai, o meno vadovo ir įkūrėjo G.Gelgoto muzika nuolatos skamba per Europos radijo stotis ir „Mezzo“ televiziją. Šiais metais jie sėkmingai debiutavo prestižinėje „Gewandhaus“ salėje Leipcige ir į Vilniaus rotušės sceną žengs ką tik atsiėmę Lietuvos muzikų sąjungos įteiktą Auksinio disko apdovanojimą. 2014 m. NIKO albumas „Music for Strings“ išleistas garsios Vokietijos leidybos kompanijos „Peermusic Classical“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.