A.Kulikauskas primins, kaip su V.Kernagiu kalnus vertė

Spalio 19 d. dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ Vilniuje prasidės koncertu, kuriame skambės Andriaus Kulikausko ir Vytauto Kernagio kūryba. Per dviejų dalių muzikinę programą „2 maestro“ V.Kernagio kūrybos bičiulis A.Kulikauskas atliks garsiausias savo dainas bei kartu su grupe pritars ekrane muzikuojančiam šviesaus atminimo maestro.

V.Kernagio (kairėje) kūrybos bičiulis A.Kulikauskas festivalyje „Tai – aš“ atliks garsiausias savo dainas bei kartu su grupe pritars ekrane muzikuojančiam šviesaus atminimo maestro.<br>Nuotr. iš V.Kernagio fondo archyvo
V.Kernagio (kairėje) kūrybos bičiulis A.Kulikauskas festivalyje „Tai – aš“ atliks garsiausias savo dainas bei kartu su grupe pritars ekrane muzikuojančiam šviesaus atminimo maestro.<br>Nuotr. iš V.Kernagio fondo archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-13 11:09, atnaujinta 2017-10-10 10:38

Koncerto pirmojoje dalyje A.Kulikauskas atliks savo geriausius kūrinius „Ateina Dievas“, „Gintarai“, „Būn tep“, „Bus aukštas dangus“, „Vyturys“ ir kitus. Jam talkins gitaristas Gintaras Šulinskas ir smuikininkas Vytautas Mikeliūnas. Antrojoje koncerto dalyje visi trys atlikėjai pritars ekrane koncertuojančiam V.Kernagiui. Skambės visos žymiausios maestro dainos – nuo „Milžinų“ ir „Purpurinio vakaro“ iki „Kaip gražu miške“ ir „Santechniko iš Ukmergės“.

„Mintis sujungti V.Kernagio ir mano koncertus kilo maestro sūnui Vytautui. Kadangi buvome bendraamžiai ir mūsų muzikiniai skoniai sutapo, viską suderinti nebuvo sunku. Koncertų metu skambėsiančios dainos atspindės mūsų „gėlių vaikų“ laikotarpį, kuriame aš ir Vytautas brendome, buvome ir vėliau kartu grojome“, – sako A.Kulikauskas.

Pasak A.Kulikausko, koncerto nuotaika labai įvairi – jo klausytojai išgirs balades, linksmas, ironiškas kabareto dainas, kaimiškus „valsiukus“, ir hipišką bigbytą.

„Vyresni klausytojai nostalgiškai prisimins jaunystės dainas ar netgi apsilankymus Dainos teatro koncerte, o jaunimui tai bus gera proga išgirsti ir pažinti laikotarpį, kai mes su Vytautu „vertėme kalnus“, – teigė legendinis bardas.

Dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ vyks spalio 19-24 d. Muzikantai iš Lietuvos ir užsienio šalių koncertuos Vilniuje, Širvintose, Gargžduose, Veisiejuose ir Rygoje. Festivalio rengėjos, Vilniaus mokytojų namų“ direktorės Zitos Žepnickienės teigimu, 2003 m. pradėtą organizuoti festivalį atidaryti „2 maestro“ projektu yra simboliška, nes būtent V.Kernagis yra jo pavadinimo krikštatėvis.

„Maestro nuo pat pradžių labai palaikė festivalio idėją ir pabrėžė, kad jam reikalingas pavadinimas. Taip festivaliui iš karto prilipo V.Kernagio dainos frazė „Tai – aš“. Pirmąjį festivalį pradėjo būtent maestro, be abejo, atlikdamas savo dainą „Nenusigąsk – tai aš“, – sakė Z.Žepnickienė.

Šiemetinis festivalis pasižymės ir kitais išskirtiniais pasirodymais. Pirmą kartą kartu ant scenos su specialia programa lips Kostas Smoriginas, Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis. Vygandas Kazlauskas kartu su svečiu iš Prancūzijos Laurent‘u Secco pristatys bendrą projektą „Mėnulio sodai“, prancūzų Jacques‘o Brelio, Claude‘o Nougaro ir kitų atlikėjų kūriniai skambės pritariant styginių instrumentų orkestrui.

„Maestro V.Kernagis yra sakęs, kad kiekvienos valstybės dainuojamoji poezija skirtinga, ir festivalyje įdomu pasiklausyti įvairių šalių atlikėjų. Iki šių dienų festivalis išlaiko tradiciją kviesti užsienio atlikėjus, kurie dainas atlieka savo gimtąja kalba“, – sakė Vilniaus mokytojų namų direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.